Sügisene tiramisuhõrgutis
Merilin Siimpoeg, 18.09.2025
Klassikaline Itaalia magustoit saab sügisese varjundi tänu kõrvitsapüreele. Soovitan kreemi valmistada muskaatkõrvitsapüreest, nii saate ilusa oranži värvi. Kui seda ei leia, siis sobib ka täitsa tavaline kõrvits.

Tiramisukook kõrvitsaga
10–12 lõiku
250 g mascarpone’t
200 ml vahukoort
40 g suhkrut
200 g küpsetatud kõrvitsa püreed
2 tl vanillsuhkrut
kaneeli
0,25 tl soola
2 tassi kohvi
200 g ladyfingers’i küpsiseid
soovi korral 3 sl brändit või konjakit
magustamata kakaopulbrit
Vahustage suures kausis keskmisel kiirusel omavahel mascarpone, vahukoor ja suhkur, kuni tekib kerge vaht. Lisage kõrvitsapüree, vanillsuhkur, kaneel ja sool. Vahustage veel veidi, kuni saate paksu kreemi.
Valmistage kohv ja laske sellel veidi jahtuda. Lisage kaneeli ja soovi korral brändi või konjak. Kastke küpsiseid järjestikku maitsestatud kohvi sisse ja sättige need küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 21-22 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Katke küpsised umbes poole koguse kreemiga ja puistake peale veidi kakaopulbrit. Korrake sama, viimane kiht peaks olema kreem. Asetage tiramisu külmikusse vähemalt 4–6 tunniks, et see taheneks. Veel parem, kui lasete sellel seista üle öö. Enne serveerimist puistake peale veidi kakaod või kaneeli.