LIHTNE JA MAITSEV! Krõbedad mustikapirukad kaneelise puruga

Pille Enden, 14.09.2025

Lihtsuses peitub võlu! Need väikesed pirukad valmivad üsnagi lihtsalt ja kiiresti. Vastupandamatult maitsev küpsetis ühendab lehttaina krõbeda kerguse, mahlased mustikad ja magusa kaneelise purukatte. Tulemuseks on suvine maius, mis sobib ideaalselt kohvi kõrvale või kergeks magustoiduks.

Valmistamise aeg
20 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 250 g lehttainast
  2. 1 muna pintseldamiseks
Täidis
  1. 300 g mustikaid
  2. 1 sl sidrunimahla
  3. 1 sl suhkrut
  4. 0,5 sl maisitärklist
  5. 0,25 tl jahvatatud kaneeli
Kaneeline purutainas
  1. 1 dl nisujahu
  2. 4 sl pruuni suhkrut
  3. 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  4. 35 g võid
Glasuur
  1. 1 dl tuhksuhkrut
  2. 0,75 sl piima või rõõska koort
  3. 0,5 tl vanilliekstrakti
  1. Sega mustikate hulka sidrunimahl, suhkur, maisistärklis ja kaneel.

  2. Purutaina valmistamiseks sega kausis jahu, pruun suhkur ja kaneel. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja haki noaga või näpi sõrmedega puruks. 

  3. Kuumuta ahi 190 kraadini. Rulli lehttainas kergelt jahusel laua lahti (tainalehti pole rullida vaja). Lõika 6, või rohkemaks, ruuduks või ristkülikuks, olenevalt kui suuri pirukaid soovid valmistada.

  4. Lao tainaruudud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika terava noaga servast umbes 5 mm kauguselt sisselõige. Siis kerkib äär ahjus kõrgemaks. 

  5. Tõsta ruudu keskele rohkelt mustikatäidist. Puista peale purutainas. Pintselda servad lahtiklopitud munaga.

  6. Küpseta ahjus 15-20 minutit kuni tainas on krõbe.

  7. Glasuuriks sega väikeses kausis tuhksuhkur, piim või koor ja vanilliekstrakt ühtlaseks.

  8. Võta pirukad ahjust ja lase veidi jahtuda. Nirista glasuuri pirukatele, kuni need on soojad, aga mitte kuumad.