HEAD ISU HOMMIKUKS! Kaerahelbepuder kodujuustu ja pipraga
Tiina Lebane, 09.09.2025
Kaerahelbepudru tasub proovida ka muuga kui ainult marjade ja moosiga. Soolaka ja täidlase maitse annavad teraline kodujuust ja kreemine mozzarella. Pisut pipart pudru sisse ja peale ning tavalisest hommikusöögist võib saada maitserohke ja toekas lõunaeine.

- 2 dl piima
- 2 dl vett
- 2 dl täistera kaerahelbeid
- 100 g kodujuustu
- 1 dl riivitud juustu, nt mozzarella’t
- soola
- purustatud musta pipart
Vala piim ja vesi potti, kuumuta keemiseni. Vispelda hulka kaerahelbed, alanda kuumust ja hauta puder kaane all pehmeks (vaata pakilt, mitu minutit selleks kulub). Tõsta pott pliidilt ning maitsesta soola ja natukese musta pipraga. Sega pudru hulka kodujuust ja enamus riivitud juustust. Jaga puder taldrikutesse ning puista peale ülejäänud riivitud juust ja veel pisut pipart.
Otseloomulikult söö kohe!