KÄRMELT VALMIS! Ahjupannkook pitsakattega
Tiina Lebane, 12.09.2025
Suure plaaditäie hõrgutavat rooga valmistad nii lihtsasti ja kiiresti, et ahju soojendamine ei tundu ka päikeselisel päeval asjatuna. Ketšupi asemel kasuta magusat tšillikastet, mis lisab just parajal määral vürtsikust. Õhukesed salaamiviilud lao küpsetisele alles peale ahjust võtmist, need jõuavad ahjukuumal tainaplaadil mõnusalt „läbi küpseda“. Rukola, basiilik, pune – need on värsked ürdid, mis sobivad peale kõige paremini.

- 4 muna
- 7 dl piima
- 5 dl nisujahu
- 2 tl soola
- 1 punane sibul
- 250 g mozzarella’t
- 2 suur tomatit
- 1 dl magusat tšillikastet
- 1 sl kuivatatud punet
- 2 dl riivitud juustu
- purustatud musta pipart
- 100 g salaamiviile, õhukesi
- rukolat
Pane ahi 250 kraadi peale sooja.
Sega kokku munad, pool piimast, jahu ja sool. Lisa ülejäänud piim, sega ühtlaseks ja vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta eelsoojendatud ahju keskel 13-15 minutit, kuni pannkook kuldne ja kenasti kerkinud.
Koori sibul ja viiluta õhukeselt. Lõika mozzarella-pallid ja tomatid ühepaksusteks viiludeks.
Määri tšillikaste küpsenud põhjale. Kata riivitud juustu ja punemega ning jaga peale sibularattad, mozzarella- ja tomativiilud. Keeruta veskist veidi pipart peale. Küpseta veel 10 minutit, kuni plaaditäis on kenasti küps.
Tõsta peale salaamiviilud ja värsket rukola ning serveeri ahjusoojalt.