JAGAMISEKS LOODUD
Padróni piprad parmesanidipiga
Tiina Lebane, 15.08.2025
Pimientos de padrón ehk Padróni piprad on väikesed rohelised piprakaunad ja ühtlasi väga populaarne suupiste Hispaanias. Piprad on maheda maitsega, ehkki sekka võib sattuda ka mõni krehvtisem eksemplar. Padróni pipraid on lihtne kuumas õlis praadida või ahjus röstida, lisandiks sobib hästi kreemjas dipikaste, millele riivitud parmesan lisab konsistentsi ja soolast mekki.

- 200 g Padróni pipraid
- 2 sl õli
- helbesoola
- 1,5 dl hapukoort
- 1,5 dl riivitud parmesani
- 0,5 tk laimi
- purustatud musta pipart
- soola
Sega hapukoore hulka riivitud parmesan. Lisa laimilt riivitud koor ja pressitud mahl. Maitsesta pipra ja soovi korral ka veidikese soolaga.
Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles pipraid, aeg-ajalt pöörates, kuni need pehmenevad ja saavad pruunikad laigud. Tõsta natukeseks sõelale nõrguma ja puista peale helbesoola.
Serveeri kuumalt või jahtunult koos dipikastmega.