LIHTNE JA KIIRE
Koorene kana-seene-paprikakaste
Tiina Lebane, 18.08.2025
Lihtne argiroog, mis valmib kiiresti ja käepärastest ainetest. Kui kasutad beebišampinjone, siis neid pole tükeldada vaja. Paprikad võiksid olla eri värvi, nii saad ka roale rohkem värvi. Kui soovid rammusamat kastet, siis asenda osa koore kogusest vahukoorega.

- 1 sibul
- 250 g šampinjone
- 2 paprikat (eri värvi)
- 500 g broilerifileed
- 25 g võid
- 4 dl toidukoort (20 %)
- 1 dl vett
- 1 sl puljongikontsentraati
- 3 tl maisitärklist
- soola
- pipart
- poole sidruni mahl
- peterselli
Koori sibul ja haki peeneks. Puhasta seened ja lõika pooleks, suuremad neljaks. Puhasta paprikad ja lõika umbes 2 cm tükkideks. Lõika broilerifileed samuti umbes 2-3 cm tükkideks.
Sulata poti põhjas või ja kuumuta selles sibulat ja seeni umbes 8 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas ja seentest tulnud vedelik hakkab aurustuma. Tõsta kuumust, lisa kanatükid ja prae umbes 5 minutit või kuni roosaka värvuse kadumiseni. Puista peale 1 tl soola ja sega läbi. Lisa toidukoor, vesi, puljongikontsentraat ja paprikatükid. Lase keema tõusta ja hauta madalal kuumusel kaane all 10-12 minutit. Keera kuumus maha. Lahusta maisitärklis paari lusikatäie veega ja nirista segades kastmesse. Maitsesta kaste pipra, sidrunimahla ja soolaga, kui seda juurde vaja. Lase kaane all kuumal pliidiplaadil 5 minutit maitsestuda.
Serveeri koos riisi ja värske salatiga.