MAIUSPALA
Luksuslik tuunikalasalat
Tiina Lebane, 20.08.2025
Tuunikalast salati teeb põnevamaks sisse hakitud õun, basiilik ja päikesekuivatatud tomatid. Lisaks võileivakatteks või leivakrõpsusuupisteks kasutamisele võid salatit serveerida ka näiteks värskelt keedetud pasta juurde.

- 2 purki (a 170-180 g) tuunikala vees
- 1 väike punane sibul
- 1 õun, 150-160 g
- 3 päikesekuivatatud tomatit õlis
- 3 sl hakitud basiilikut
- 1 dl hapukoort
- 3 sl majoneesi
- 0,5 tk sidruni mahl
- 1 tl soola
- 0,5 tl purustatud pipart
- Tabascot mõni tilk
Tõsta tuunikala sõelale nõrguma. Koori sibul ja õun ning haki võimalikult peeneks. Nõruta tomatid õlist ja haki needki peeneks. Purusta tuunikala kahvliga kaussi peenemaks, lisa sibul, õun, päikesekuivatatud tomat ja basiilik. Lisa hapukoor, majonees ja värskelt pressitud sidrunimahl. Maitsesta soola, pipra ja Tabascoga. Kui on aega, lase u 20 minutit külmkapis maitsestuda, aga võid ka kohe süüa.