MAIUSPALA

Luksuslik tuunikalasalat

Tiina Lebane, 20.08.2025

Tuunikalast salati teeb põnevamaks sisse hakitud õun, basiilik ja päikesekuivatatud tomatid. Lisaks võileivakatteks või leivakrõpsusuupisteks kasutamisele võid salatit serveerida ka näiteks värskelt keedetud pasta juurde.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 purki (a 170-180 g) tuunikala vees
  2. 1 väike punane sibul
  3. 1 õun, 150-160 g
  4. 3 päikesekuivatatud tomatit õlis
  5. 3 sl hakitud basiilikut
  6. 1 dl hapukoort
  7. 3 sl majoneesi
  8. 0,5 tk sidruni mahl
  9. 1 tl soola
  10. 0,5 tl purustatud pipart
  11. Tabascot mõni tilk
Valmistamine
  1. Tõsta tuunikala sõelale nõrguma. Koori sibul ja õun ning haki võimalikult peeneks. Nõruta tomatid õlist ja haki needki peeneks. Purusta tuunikala kahvliga kaussi peenemaks, lisa sibul, õun, päikesekuivatatud tomat ja basiilik. Lisa hapukoor, majonees ja värskelt pressitud sidrunimahl. Maitsesta soola, pipra ja Tabascoga. Kui on aega, lase u 20 minutit külmkapis maitsestuda, aga võid ka kohe süüa.