SEDA PEAB PROOVIMA! Kiirelt marineeritud vürtsikad kurgid
Pille Enden, 09.08.2025
Krõmpsuvad kiirelt marineeritud kurgiviilud saavad maitset küüslaugust, tillist, rohelisest sibulast ja natukesest jalapenost. Viimane annab õiget pisut ka vürtsi. Kiirelt külmkapis maitsestuvaid kurke on lihtne valmistada ja need on juba järgmisel päeval, aga võib-olla isegi varem, mekkimiseks valmis.

- 500 g väikesi kurke
- 6 dl vett
- 1,25 sl soola
- 2 sl suhkrut
- 2 sl sinepiseemneid
- 1 tl musta terapipart
- 1 loorberileht
- 1 dl õunaäädikat
- 4 rohelist sibulat
- 1 jalapeno
- 4 küüslauguküünt
- tillioksi
Pane kurgid vähemalt pooleks tunniks külma jäisesse vette. Nõruta.
Mõõda potti vesi, sool, suhkur, sinepiseemned, pipraterad ja loorberilehed. Kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja lase 5 minutit podiseda. Sega hulka äädikas. Kui vaja, maitsesta veel soola või suhkruga.
Lõika kurgid õhukesteks viiludeks. Jämedama koorega kurgid võid koorida või koore osaliselt ära lõigata.
Lõika jalapeno õhukesteks viiludeks. Koori ja viiluta küüslauguküüned. Pane purkidesse tihedalt kihiti kurgiviilud, hakitud roheline sibul, jalapeno, küüslauk ja tillioksad.
Kalla peale nii palju marinaadi, et kurgid oleksid kaetud. Kata purgid kaanega, lase jahtuda ja pane külmkappi. Juba järgmisel päeval on need parajalt maitsekad.