HÕRK KLASSIKA
Kabatšoki-tomativorm
Pille Enden, 11.09.2025
klassikaline ahjuroog, mis kunagi ära ei tüüta. See on ajaks, mil tomateid ja suvikõrvitsaid tuleb kasvuhoonest ja peenrast korraga palju, võrratu argine toit. Vorm valmib ilma liigsete viguriteta ja laseb suviste viljade puhtal maitsel särada.

- 2 keskmist kabatšokki
- 4 suurt küpset tomatit
- 1 suur sibul
- 1 dl oliiviõli
- 2 küüslauguküünt
- 1 dl riivitud kõva juustu
- 0,5 tl tšillihelbeid
- 2 tl kuivatatud punet
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Lõika kabatšokid ja tomatid umbes 5 mm paksusteks viiludeks.
Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Prae pannil 1 sl õlis 4-5 minutit.
Koori ja haki küüslauk. Sega kokku küüslauk, riivjuust, tšillihelbed, 1 tl punet ja 3 sl oliiviõli.
Määri ahjuvorm õliga. Tupsuta suvikõrvitsaviilud majapidamispaberiga kuivemaks. Maitsesta soola ja pipraga. Lao vaheldumisi tomatite ja sibulaga vormi nii, et need on üsna tihedalt ja vahesid ei jää. Siis jääb roog mahlasem. Nirista peale veidi oliiviõli ja maitseks soola, pipart ning punet.
Küpseta ahjus 20 minutit. Puista peale juustusegu ja küpseta veel 20-25 minutit kuni viljad on hästi küpsed.