TEE ISE TÄNAVATOITU! Lahtine burger krõbekanaga
Pille Enden, 17.08.2025
Selles burgeris ei ole küll ülemäära saia, sest kasutusel on ainult 1 kuklipool. Burger ühendab endas kuldpruuni ja krõbeda paneeringuga mahlase kanatüki ning kreemja, vürtsika sriracha majoneesi, mis annab parajalt särtsu. Pehme kuklipoole peale mahub lisaks värske porgandi-kapsasalat ja mahlane tomativiil. Hea valik neile, kes armastavad koduseid tänavatoidust inspireeritud roogasid.

- 1 broilerifilee
- 1,5 sl nisujahu
- 1 muna
- 1,25 dl riivsaia või pankot
- 2 sl õli
- 2 sl võid
- 100 g kapsast
- 1 väike porgand
- 1 dl paksemat majoneesi
- 1 tl Sriracha`t
- 1 burgerikukkel
- 2 tomativiilu
- soola
- musta pipart
- suhkrut
Lõika kanafilee keskelt pooleks. Mõlemad pooled veel horisontaalselt pooleks. Tambi lihahaamriga veidi õhemaks.
Pane ühele taldrikule jahu ning maitsesta soola ja pipraga. Löö sügavamasse taldrikusse muna. Puista kolmandale taldrikule riivsai.
Kasta kanatükid esmalt jahusse, siis munasse ja siis riivsaia. Prae pannil või ja õlis segus 3 minutit kummaltki poolt või kuni kana on pealt krõbe ja küps.
Lõika kapsas ribadeks ja riivi porgand jämeda riiviga. Sega hulka 1 sl majoneesi ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Maitsesta ülejäänud majonees Srirachaga.
Rösti burgerikukli mõlemad pooled rösteris või ahjus. Kukli ülemiselt poolelt võid kumerust veidi tasasemaks lõigata, et see püsiks paremini taldrikul.
Tõsta saiadele esmalt kapsa-porgandisalatit ja siis väiksemaks lõigatud kanatükid. Pane peale majoneesi ja tomativiilud. Serveeri kohe.