KERGE JA MAITSEV

Baklažaani-tomativorm

Pille Enden, 26.08.2025

See kihiline ahjuvorm ühendab endas küpsete tomatite mahlakuse ja röstitud baklažaanisegu maitserikkuse. Tomatid on nii ahjuvormi põhjas kui peal ja vahekihi moodustab pestoga maitsestatud baklažaan. Ideaalne roog serveerimiseks iseseisvalt või koos värske salati ja krõbeda saiaga.

Valmistamise aeg
30 minutit + 65 minutit ahjus
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 suur baklažaan, umbes 600 g
  2. 1 keskmine sibul
  3. 1 sl õli
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 1 dl pankot või riivsaia
  6. 0,5 dl riivitud kõva juustu
  7. 1 muna
  8. 3 sl sulatatud võid
  9. 1 sl rohelist pestot
  10. 6 ploomtomatit
  11. 120 g riivitud mozzarella`t
  12. hakitud peterselli või basiilikut
  13. soola
  14. musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Poolita baklažaan. Pane ahjuplaadile lõikepool all. Küpseta 25-30 minutit kuni viljaliha on pehme. Võta ahjust, lase veidi jahtuda. Alanda ahju temperatuur 175 kraadile.

  2. Koori ja haki sibul. Prae pannil õlis 4-5 minutit. Lisa siis hakitud küüslauk ja prae kiiresti läbi.

  3. Kaabi baklažaani sisu koorest välja. Sega hulka praetud sibul ja küüslauk. Lisa panko, riivjuust, muna, sulavõi ja pesto. Sega hästi läbi ja maitsesta soola ning pipraga.

  4. Määri pirukavorm õliga. Lõika tomatid umbes 5mm paksusteks viiludeks. Lao pool tomatitest vormi põhja.Maitsesta soola ja pipraga.

  5. Tõsta peale baklažaanisegu. Lao peale ülejäänud tomatid ja maitsesta soola ning pipraga. Puista peale mozzarella. Küpseta ahjus 30-35 minutit kuni juust on õrnalt pruunistunud. Puista peale hakitud peterselli või basiilikut.