IMEHEA SUVEL PEOLAUALE

Kartulisalat ahjulõhe ja munaga

Pille Enden, 20.08.2025

Värsketest kartulitest salat koos ahjus küpsenud lõhe ja pehme munaga maitseb just suvisel ajal imehea. Aga loomulikult saab seda valmistada aastaringselt. Suvel saab lisada värsket soolakurki, muul ajal marineeritud kurki või kornišone. Samuti võib kartuli kergelt pannil läbi praadida ja serveerida salatit soojana. Lõhetükke on mugav ahjus või kuumaõhufritüüris küpsetada, aga need võib ka pannil praadida.

Valmistamise aeg
30 minutit + 7 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g väikeseid värskeid kartuleid
  2. 300 g lõhefileed
  3. 1 sl oliiviõli
  4. 4 muna
  5. 1 väike punane või šalottsibul
  6. 2 värsket soolakurki või marineeritud kurki
  7. 2 sl kappareid
  8. 3 sl hakitud tilli + serveerimiseks
Kaste
  1. 4 sl oliiviõli
  2. 4 sl majoneesi
  3. 1 tl sinepit
  4. soola
  5. musta pipart
Valmistamine
  1. Keeda kartulid soolakas vees pehmeks. Nõruta ja lase jahtuda. Lõika väiksemad pooleks, suuremad 4-6 tükiks.

  2. Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika lõhefilee 1,5-2 cm kuubikuteks. Pane ahjuplaadile, nirista peale veidi õli ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 5-7 minutit.

  3. Keeda munad vastavalt oma maitsele poolpehmeks (6-7 minutit) või kõvaks (9-10 minutit). Tõsta külma vette. Koori ettevaatlikult ja poolita.

  4. Sega kastmeks oliiviõli, majonees ja sinep. Maitsesta soola ja pipraga.

  5. Koori sibul ja haki või lõika hästi õhukesteks viiludeks. Haki või viiluta kurgid.

  6. Tõsta suurde salatikaussi kartulid, sibul, kurk, kapparid ja hakitud till. Lisa kaste ja sega läbi.

  7. Tõsta vaagnale või taldrikutele ja pane peale lõhetükid ning munapoolikud. Serveeri rohke tilliga.