SUVEHOIDIS

Karusmarjamoos ingveriga

Ragne Värk, 11.08.2025

Vii lauale parimad juustud ja muredad kreekerid. Ava purk ja lase magusal moosil end tõelise staarina tunda.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 500 g karusmarju
  2. väikest sortsu vett
  3. 250 g pruuni suhkrut
  4. 1 sl riivitud ingverit
  1. Võta käärid ning eemalda karusmarjadelt varreosa ja õiejäänukid. Pane puhastatud tikrid potti, lisa vesi ja lase keema tõusta. Hauta madalal tulel, kuni marjad lõhki küpsevad ja segunevad. Kuumuta u 10 minutit. Lisa segades suhkur ja ingver. Hauta veel 10–15 minutit, sega aeg-ajalt. Maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis puhastatud purgikestesse. Kaaneta kohe.

Kaua säilib: Kui hoiad jahedas, säilib ilusti üle talve! Avatud hoidis tarbi ära viie päeva jooksul.

Kasutamine: Ingverimekk teeb sellest suurepärase juustumoosi. Sobib hästi ka riisipudrule või täienduseks keetmata üleööpudrule. Annab imelist aktsenti ka värskele saiale!

Soovitus:

  • Ära jäta tikrite puhastamist vahele – nii jääb lõpptulemus meeldivalt ühtlane.

  • Timmi suhkrukogust vastavalt maitsemeeltele ja marjade hapukusele.

  • Kui soovid, lisa pisut hakitud tšillit – see muudab lõpptulemuse kergelt õhetavaks.

  • Valmides on hoidis üsna vedel, kuid jahtudes tarretub omajagu ja moodustab justkui marmelaadise tekstuuri.