SUVEHOIDIS
Karusmarjamoos ingveriga
Ragne Värk, 11.08.2025
Vii lauale parimad juustud ja muredad kreekerid. Ava purk ja lase magusal moosil end tõelise staarina tunda.

- 500 g karusmarju
- väikest sortsu vett
- 250 g pruuni suhkrut
- 1 sl riivitud ingverit
Võta käärid ning eemalda karusmarjadelt varreosa ja õiejäänukid. Pane puhastatud tikrid potti, lisa vesi ja lase keema tõusta. Hauta madalal tulel, kuni marjad lõhki küpsevad ja segunevad. Kuumuta u 10 minutit. Lisa segades suhkur ja ingver. Hauta veel 10–15 minutit, sega aeg-ajalt. Maitsesta lõplikult ja tõsta kuum hoidis puhastatud purgikestesse. Kaaneta kohe.
Kaua säilib: Kui hoiad jahedas, säilib ilusti üle talve! Avatud hoidis tarbi ära viie päeva jooksul.
Kasutamine: Ingverimekk teeb sellest suurepärase juustumoosi. Sobib hästi ka riisipudrule või täienduseks keetmata üleööpudrule. Annab imelist aktsenti ka värskele saiale!
Soovitus:
Ära jäta tikrite puhastamist vahele – nii jääb lõpptulemus meeldivalt ühtlane.
Timmi suhkrukogust vastavalt maitsemeeltele ja marjade hapukusele.
Kui soovid, lisa pisut hakitud tšillit – see muudab lõpptulemuse kergelt õhetavaks.
Valmides on hoidis üsna vedel, kuid jahtudes tarretub omajagu ja moodustab justkui marmelaadise tekstuuri.