POTIEMAND

Porgand pole igav!

Ragne Värk, 30.07.2025

Tänuväärt köögivili on ammu enamat kui keedetud lisand. Vastupidi – tõeline köögikangelane krõmpsub panniroas, uhkeldab supis või särab omletis.

Kiire panniroog

Ei viitsi täna pikalt pliidi ees mässata? See roog päästab vähimagi vaevata su lõunad või õhtud.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 200 g riisi
  2. 200 g porgandit
  3. 150 g pastinaaki
  4. 250 g broilerihakkliha
  5. 2 tl kõrvitsaseemneid
  6. 2 muna
  7. 2 dl kookospiima või rõõska koort (10%)
  8. õli, soola, pipart
  1. Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta. Koori juurviljad ja tõmba neist köögiviljakoorijaga pikad laastud.

  2. Kuumuta õli suuremal pannil. Lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ja prae liha roosaka värvuse kadumiseni. Lisa juurviljad ja kõrvitsaseemned. Kuumuta segades minutijagu ja löö siis juurde munad. Sega nii, et kõik saaks munaseguga kokku. Viimasena lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

Singi-porgandiomletid

Vaimustav munaroog küpseb muffinivormides. Väga mugav teha, sest munasegu püsib vormis ilusti koos ja lõpptulemuseks on mõnusalt pontsakad ampsud.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
6 portsjonit
  1. 150 g porgandit
  2. 75 g sinki
  3. 4 muna
  4. 3 sl täispiima
  5. soola, pipart
  1. Koori ja riivi porgand jämeda poolega. Tee singiviiludest peened ribad. Klopi munad piimaga lahti. Sega juurde riivitud porgand ja singiribad, maitsesta soola-pipraga.

  2. Aseta segu eelnevalt võiga määritud muffinivormi aukudesse ja küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 12–15 minutit. Serveeri kohe värske leivaga.

Indiapärane porgandisupp

Vürtsidega kostitatud supp pakub kohe kindlasti üllatusi. Serveerides lisa peale meelepäraseid lisandeid. Kui tahad, täiusta suppi rebitud liha, juustu või muuga.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
3 portsjonit
  1. 1 punast sibulat
  2. 400 g porgandit
  3. 250 g suvikõrvitsat
  4. 1 kartulit
  5. 1 sl võid
  6. 1 sl karripulbrit
  7. 1 tl jahvatatud koriandrit
  8. 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  9. 5 dl puljongit
  10. 1 dl rõõska koort (35%)
  11. soola, pipart
  1. Tükelda kooritud köögiviljad. Suvikõrvitsatel eemalda seemnesisu. Kuumuta pannil 1 sl võid ja prae köögiviljad läbi. Lisa segades maitseained. Vala juurde puljong ja keeda köögiviljad pehmeks. Püreesta supp ja tõsta tagasi potti, lisa koor ja kuumuta keemiseni. Maitsesta lõplikult ja vii lauale.