SUVEHOIDIS. Mustasõstrasiirup

Ragne Värk, 03.07.2025

Talvisel ajal asendamatu, sest pakub kuhjaga mälestusi päikeseküllasest suvest. Mõnusalt mahe, kuid maitserikas siirup sobib hästi ka külakostiks.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 1,6 l vett
  2. 650 g musti sõstraid
  3. 1,250 kg suhkrut
  1. Pane 8 dl vett koos marjadega potti ja kuumuta u 20 minutit. Kurna vedelik teise potti. Pane kaussi veel 8 dl vett, lisa nõrutatud marjad. Keeda sama kaua. Kurna ka see vedelik. Vala kokku mõlemad vedelikud, lisa suhkur ja hoia madalal tulel, kuni suhkur sulab. Pane kuumalt eelnevalt steriliseeritud purkidesse.

  2. Kaua säilib: Magus siirup säilib jahedas ilusti üle talve.
    Kasutamine: Kasuta kisselli või mannavahu valmistamiseks. Veega lahjendades saad teha kosutavat morssi.

  3. Mustade sõstarde asemel võid kasutada ka punaseid sõstraid.