SUVEHOIDIS. Mustasõstrasiirup
Ragne Värk, 03.07.2025
Talvisel ajal asendamatu, sest pakub kuhjaga mälestusi päikeseküllasest suvest. Mõnusalt mahe, kuid maitserikas siirup sobib hästi ka külakostiks.

- 1,6 l vett
- 650 g musti sõstraid
- 1,250 kg suhkrut
Pane 8 dl vett koos marjadega potti ja kuumuta u 20 minutit. Kurna vedelik teise potti. Pane kaussi veel 8 dl vett, lisa nõrutatud marjad. Keeda sama kaua. Kurna ka see vedelik. Vala kokku mõlemad vedelikud, lisa suhkur ja hoia madalal tulel, kuni suhkur sulab. Pane kuumalt eelnevalt steriliseeritud purkidesse.
Kaua säilib: Magus siirup säilib jahedas ilusti üle talve.
Kasutamine: Kasuta kisselli või mannavahu valmistamiseks. Veega lahjendades saad teha kosutavat morssi.Mustade sõstarde asemel võid kasutada ka punaseid sõstraid.