Head suupistevaagnapäeva!
Merilin Siimpoeg, 26.08.2025
Prantsuse päritolu suupistevaagen sisaldab tavaliselt mitmesugust suitsuliha, pasteeti, juustu, puuvilju, pähkleid, kreekereid või muid lisandeid. Serveeritakse neid tavaliselt eelroana puitlaual või kiviplaadil.

Rahvusvaheline charcuterie board’i (lihatoodete laua) päev julgustab inimesi uurima erinevaid maitsekombinatsioone, katsetama uute koostisosadega ning jagama rõõmu sõprade ja perega. Päev on pühendatud lihatoodete laua kunstipärase kokkupaneku ja nautimise kunstile.
Suupistevaagen (5–6 portsjonit)
100 g salaami vorsti
75 g Grana Padano vm kõvajuustu
125 g pehmet Brie või Camembert’i juustu
90 g prosciutto või serrano toorsinki
pestot või juustumoosi
100 g oliive
viinamarja- või sõstrakobaraid
peotäis Kreeka pähkleid
mõni rosmariinioks
Viilutage salaami ja tükeldage juustud. Sättige toorsink, salaamiviilud ja juustud alusele. Lisage väikese kausiga pesto või juustumoos, oliivid, viinamarjakobarad ja Kreeka pähklid. Värviks pang peale rosmariinioksad.