Head suupistevaagnapäeva!

Merilin Siimpoeg, 26.08.2025

Prantsuse päritolu suupistevaagen sisaldab tavaliselt mitmesugust suitsuliha, pasteeti, juustu, puuvilju, pähkleid, kreekereid või muid lisandeid. Serveeritakse neid tavaliselt eelroana puitlaual või kiviplaadil. 

Rahvusvaheline charcuterie board’i (lihatoodete laua) päev julgustab inimesi uurima erinevaid maitsekombinatsioone, katsetama uute koostisosadega ning jagama rõõmu sõprade ja perega. Päev on pühendatud lihatoodete laua kunstipärase kokkupaneku ja nautimise kunstile.

Suupistevaagen (5–6 portsjonit)

  • 100 g salaami vorsti

  • 75 g Grana Padano vm kõvajuustu

  • 125 g pehmet Brie või Camembert’i juustu 

  • 90 g prosciutto või serrano toorsinki 

  • pestot või juustumoosi

  • 100 g oliive

  • viinamarja- või sõstrakobaraid

  • peotäis Kreeka pähkleid

  • mõni rosmariinioks

Viilutage salaami ja tükeldage juustud. Sättige toorsink, salaamiviilud ja juustud alusele. Lisage väikese kausiga pesto või juustumoos, oliivid, viinamarjakobarad ja Kreeka pähklid. Värviks pang peale rosmariinioksad.