NÄDALA KOOK

Kirsi-hapukoorekook

Pille Enden, 01.08.2025

Hõrk ja mahlane küpsetis ühendab endas hapukate kirsside värskuse ning hapukoore kreemisuse. Pähklid annavad põhjale eriliselt hea meki ja krõmpsu tekstuuri. Klassikalise maitse ja suvise hõnguga kooki võib valmistada ka muude marjadega.

Valmistamise aeg
20 minutit + 50 minutit ahjus
Kogus
8 portsjonit
Põhi
  1. 150 g toasooja võid
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 2 muna
  4. 1,5 dl nisujahu
  5. 1 dl kartulitärklist
  6. 2 tl vanillisuhkrut
  7. võid vormi määrimiseks
  8. 1 dl (50 g) hakitud sarapuupähkleid
  9. 0,5 dl suhkrut
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta või suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Mikserda ükshaaval hulka munad. Sega kuivained omavahel ja sega tainasse.

  2. Kata 23- 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri võiga. Sega omavahel hakitud pähklid ja suhkur ning puista ühtlaselt vormi põhja. Laota peale tainas.

  3. Küpseta ahju keskosas 12-15 minutit. Võta põhi ahjust. Alanda temperatuur 175 kraadile.

Täidis
  1. 3 muna
  2. 2 dl hapukoort
  3. 1 dl suhkrut
  4. 350 g kivideta kirsse
  5. tuhksuhkrut peale puistamiseks
  1. Klopi lahti munad. Klopi hulka hapukoor ja suhkur. Laota kirsid põhjale ja vala peale täidis. Küpseta kooki 35-40 minutit kuni täidis on tahe. Lase vormis jahtuda. Eemalda vormist ja puista peale tuhksuhkrut.