LIHTNE, AGA ERILINE
Tomati ja juustuga küpsetatud kabatšokid
Pille Enden, 30.07.2025
Väikestest kabatšokkidest saab väheste kaaslastega lihtsalt maitsva ja erilise roa, mis sobib suurepäraselt nii kergeks lõunasöögiks kui ka lisandiks õhtusöögilauale. Mahlane kabatšokk, küpsed tomatit ja kuldpruuniks küpsenud juust pakuvad nauditava koduse maitseelamuse. See roog sobib ka taimetoitlastele.

- 4 väikest kabatšokki
- 3 tomatit
- 1,5 dl hapukoort
- 2 purustatud küüslauguküünt
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 200 g riivjuustu (nt Cheddari juust)
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika kabatšokid pikuti umbes 1 cm paksusteks viiludeks nii, et vilja varrepoolset otsa lahti ei lõika.
Lõika tomatid ratasteks ja maitsesta soola ning pipraga. Torka viilud suvikõrvitsaviilude vahele. Puista peale soola ja pipart.
Sega hapukoore hulka purustatud küüslauk ja paprika. Maitsesta natukese soolaga. Tõsta kabatšokkidele nii, et see valgub ka sisselõigetesse.
Küpseta 12-15 minutit. Võta ahjust ja puista peale riivjuustu. Küpseta veel 10-15 minutit kuni kabatšokid on pehmed ja juust pruunistunud.