POTIEMAND
Jumalik jäisus: kolm maitsvat jäätist, mida saad ise kodus teha!
Ragne Värk, 18.07.2025
Jäätis pole ainult jäätis – see on lõuend, millele saad luua lõputult kombinatsioone. Mõnikord piisab vaid ühest lisandist, teinekord saab sellest terve magustoit.

Hapukoorejäätis päikeselise mangoga
Kui sul on kodus jäätisemasin, proovi kindlasti desserti, kus hapukoor kohtub mangopüree troopilise värskusega. Korraga kreemjas, särtsakas ja mõnusalt jahutav.

- 250 g hapukoort
- 200 g mangopüreed
- 2–4 sl suhkrut (oleneb, kui magusat jäätist soovid)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 0,5 dl täispiima
- 2 dl vahukoort
Sega omavahel viis esimest koostisainet. Viimasena keeruta lusika abil juurde vahukoor. Pane masinasse ja valmista jäätis. Söö kohe või tõsta säilituskarpi ja hoia serveerimiseni sügavkülmas.
Vajab jäätisemasinat!
Brownie jäätisekook
Selle maiuse valmistamiseks küpseta esmalt šokolaadine kook. Siis ehita jäätise abiga üks tõeliselt võrgutav tort, mis säilib sügavkülmas värskena mitu päeva.

- 150 g tumedat šokolaadi
- 150 g võid
- 2 muna
- 150 g suhkrut
- 125 g nisujahu
- 500 g vanillijäätist
Sulata šokolaad nõrgal tulel. Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega munavahtu nisujahu. Lisa šokolaadisegu ja tee kõik ühtlaseks tainaks. Kalla koogivormi (20 cm) ja küpseta 175 kraadi juures 30–35 minutit. Kook peab jääma seest niiske. Lase jahtuda ja lõika horisontaalselt pooleks. Alumine osa tõsta tagasi koogivormi. Ülemine osa murenda käte vahel tükkideks. Sega koogipuru pehme vanillijäätisega ja tõsta koogivormis olevale brownie-põhjale. Lase külmkapis taheneda. Vahetult enne serveerimist kaunista just nii, nagu sulle meeldib.
Proovi ka šokolaadijäätisega!
Jäätisemaius Dubai šokolaadiga
Krõbedaks kaetud kataifitainast ja pistaatsiapastast valmib oivaline magustoit. Imeline amps pakatab maitsetest ja erinevatest tekstuuridest.

- 50 g võid
- 100 g kataifitainast
- 75 g pistaatsiapastat
- 75 g tumedat šokolaadi
- 500 g vanillijäätist
Sulata pannil või. Tee tainast väiksemad tükid ja tõsta pannile. Kuumuta need kuldseks ja krõbedaks. Tõsta kaussi ja sega kokku pistaatsiapastaga. Sulata šokolaaditükid veevannil.
Lase vanillijäätisel pisut sulada ja sega juurde krõbe tainas. Keeruta lusika abil jäätisesse ja nirista juurde sulašokolaad. Pane säilituskarpi ja lase enne serveerimist sügavkülmas pisut taheneda.
Proovi koos kirsikompotiga!