JAHEDA SUVE SOOJENDAJA
Huli-huli grillitud kana
Pille Enden, 19.07.2025
Jahedatel suvepäevadel tasub ennast turgutada troopiliste maitsetega. Huli-huli kana on Havailt pärit roog, milles ühendub grillilt pärit suitsune ja marinaadist saadud magus-hapukas maitse. Marinaadile annavad mekki ananassimahl, ingver, tšillikaste, sojakaste ja pruun suhkur. Kõigest sellest jääb kanale grillil krõbe ja karamelline pind. Mõnus roog suviseks õhtusöögiks või nädalavahetuse grilliõhtuks!

- 750 g broileri kintsuliha või -fileed
- 0,5 ananassi
- 3 rohelise sibula vart
- õli pintseldamiseks
- 1 dl ananassimahla
- 1 sl riivitud ingverit
- 3 purustatud küüslauguküünt
- 0,5 dl ketšupit
- 0,5 dl sojakastet
- 1,5 sl pruuni suhkrut
- 0,5 sl Sriracha kastet
- 1 sl riisiäädikat
- soola
- musta pipart
Sega marinaadi ained. Pane sellest umbes 1,5 dl kõrvale.
Lõika kanafileed sõltuvalt suurusest 4-6 tükiks, kintsuliha pole tükeldada vaja. Pane kanatükid klaas- või keraamilisse nõusse, kalla peale ülejäänud marinaad ja sega läbi. Jäta 24 tunniks maitsestuma.
Pintselda grillrest õliga. Nõruta kana üleliigsest marinaadist. Lao grillile ja küpseta mitte väga suurel kuumusel 2–3 minutit, seejärel pööra ümber ja küpseta veel 2 minutit.
Nüüd pintselda pealt ohtralt marinaadiga, seejärel pööra ümber ja küpseta 1 minut. Pintselda teiselt poolt, keera ümber ja küpseta 1 minut. Korda seda tegevust iga minut tagant nii, et küpsetusaeg oleks kokku 10-12 minutit.
Tõsta kana grillilt, kata fooliumiga või pane kaanega nõusse ja lase 5 minutit puhata.
Vahepeal koori ananass ja lõika 5-7 mm paksusteks viiludeks. Pintselda õliga. Grilli ananassiviile kahelt poolt kokku 2-3 minutit. Serveeri kana juurde. Puista peale hakitud rohelist sibulat.