MÕNUS KALAPÄEV

Grillitud kalavardad ürdivõiga

Pille Enden, 31.07.2025

See grillil valmiv roog on suvine hõrgutis, mis ühendab valge kala puhta maitse ja aromaatse ürdivõi rikkalikkuse. Need vardad valmivad üsna kiiresti ja sobivad suurepäraselt nii aiapeole kui ka lihtsaks nädalavahetuse eineks. Tilliga keedetud värskete kartulitega maitseb grillitud kala eriti hästi.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g nahata koha-, ahvena-või muu valge kala fileed
  2. 4 sl õli
  3. 1 sidrun
  4. soola
  5. musta pipart
Ürdivõi
  1. 75 g toasooja võid
  2. 2 sl hakitud peterselli
  3. 2 sl hakitud tüümiani
Valmistamine
  1. Valmista ürdivõi. Sega pehme või hulka hakitud petersell ja tüümian ( või muud meelepärased ürdid). Maitsesta soola ja pipraga.

  2. Viiluta sidrun. Lõika kohafilee umbes 1,5-2 cm viiludeks. Väiksemate ahvenafileede puhul võib kokku panna 2 fileed.

  3. Lükka  kalatükid varrastele vaheldumisi sidruniviiludega. Piserda peale  õli ning maitsesta kala soola ja pipraga.

  4. Grilli keskmisel kuumusel 2-3 minutit mõlemalt poolt. Tõsta serveerimisalusele ja tõsta lusikaga peale ürdivõid. Serveeri kohe, soovi korral kuumade keedukartulitega.