MÕNUS KALAPÄEV
Grillitud kalavardad ürdivõiga
Pille Enden, 31.07.2025
See grillil valmiv roog on suvine hõrgutis, mis ühendab valge kala puhta maitse ja aromaatse ürdivõi rikkalikkuse. Need vardad valmivad üsna kiiresti ja sobivad suurepäraselt nii aiapeole kui ka lihtsaks nädalavahetuse eineks. Tilliga keedetud värskete kartulitega maitseb grillitud kala eriti hästi.

- 600 g nahata koha-, ahvena-või muu valge kala fileed
- 4 sl õli
- 1 sidrun
- soola
- musta pipart
- 75 g toasooja võid
- 2 sl hakitud peterselli
- 2 sl hakitud tüümiani
Valmista ürdivõi. Sega pehme või hulka hakitud petersell ja tüümian ( või muud meelepärased ürdid). Maitsesta soola ja pipraga.
Viiluta sidrun. Lõika kohafilee umbes 1,5-2 cm viiludeks. Väiksemate ahvenafileede puhul võib kokku panna 2 fileed.
Lükka kalatükid varrastele vaheldumisi sidruniviiludega. Piserda peale õli ning maitsesta kala soola ja pipraga.
Grilli keskmisel kuumusel 2-3 minutit mõlemalt poolt. Tõsta serveerimisalusele ja tõsta lusikaga peale ürdivõid. Serveeri kohe, soovi korral kuumade keedukartulitega.