MAITSEV JA LIHTNE
Küpsetatud paprikad ricotta-täidisega
Pille Enden, 14.07.2025
See on maitsev ja lihtne Vahemere-äärsetest maadest pärit roog, valmistatud röstitud punaste paprikate, kreemja ricotta ja ürtidega. Paprikad on esmalt ahjus röstitud, täidetud juustuseguga ja siis veelkord koos sibularatastega küpsetatud. Paprikatest võiks eelistada pikliku kujuga vilju, need küpsevad pehmemaks. Ricotta asemel võib täidisesse panna ka feta või kitsejuustu.

- 4 punast paprikat
- 250 g ricotta`t
- 75 g riivitud kõva juustu, nt parmesani
- 3 sl oliiviõli
- 3 küüslauguküünt
- 1 tl kuivatatud punet
- 0,5 tl tšillihelbeid
- 1 sibul
- 1 sl mett
- 2 sl hakitud peterselli
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 225 kraadini. Kata ahjuvorm või - plaat küpsetuspaberiga. Lõika paprikatelt ära varreotsad ja eemalda seemned. Lao vormi või plaadile ja küpseta 15-20 minutid kuni paprikad on pehmed ja kestad tumenenud. Võta ahjust ja lase jahtuda. Eemalda kestad. Alanda ahju temperatuur 200 kraadile.
Sega ricotta hulka riivjuust, 2 sl oliiviõli, purustatud küüslauk, pune ja tšillihelbeid. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta ricottasegu teelusikaga ettevaatlikult paprikatesse. Võid ka küljesse teha sisselõike, et see lihtsam oleks. Lao ahjuplaadile või -vormi.
Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks. Lao paprikatele. Nirista peale ülejäänud 1 sl oliiviõli. Küpseta ahjus 15–20 minutit, kuni sibulad on pehmed ja täidis on läbi soojenenud.
Võta ahjust ja nirista paprikatele veidike mett ning puista hakitud peterselli.Serveeri soojalt.