LOHUTUSROOG

Koorene kartuli-kukeseenesupp

Pille Enden, 15.07.2025

Koorene supp on justkui lohutusroog -kodune ja toitev ning sobib suurepäraselt jahedamatel suvepäevadel. Kukeseened annavad just parasjagu õrna seenemaitse, mis sobib hästi kookku värskete aedviljadega. See supp valmib lihtsalt, kuid on maitse poolest rikkalik.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 porru
  2. 1 suur porgand
  3. 400 g kartuleid
  4. 2,5 sl võid
  5. 8 dl kana- või köögviljapuljongit
  6. 1 loorberileht
  7. 200 g kukeseeni
  8. 1 sl nisujahu
  9. 4 dl toidu- või kohvikoort
  10. hakitud tilli
  11. soola
  12. musta pipart
Valmistamine
  1. Haki porru valge osa. Koori porgand ja kartulid ning lõika viiludeks.

  2. Sulata 1,5 sl võid poti põhjas keskmisel kuumusel. Lisa porru ja porgand ning prae mõõdukal kuumusel 5-6 minutit kuni need pehmenevad.

  3. Kalla potti puljong ja lisa maitseks soola, pipart ning loorberileht. Lisa kartulid ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 8-10 minutit või kuni ained on pehmed.

  4. Vahepeal puhasta seened. Suuremad tükelda, väikesed võivad jääda terveks. Kuumuta kuival pannil kuni vedelik on aurustunud. Lisa ülejäänud või ja prae 2-3  minutit.

  5. Puista seentele jahu ja kuumuta läbi. Tõsta seened supisse ja keeda 2-3 minutit või kuni supp veidike pakseneb.

  6. Kalla supisse koor ja kuumuta läbi.  Serveeri ohtra tilliga.