LOHUTUSROOG
Koorene kartuli-kukeseenesupp
Pille Enden, 15.07.2025
Koorene supp on justkui lohutusroog -kodune ja toitev ning sobib suurepäraselt jahedamatel suvepäevadel. Kukeseened annavad just parasjagu õrna seenemaitse, mis sobib hästi kookku värskete aedviljadega. See supp valmib lihtsalt, kuid on maitse poolest rikkalik.

- 1 porru
- 1 suur porgand
- 400 g kartuleid
- 2,5 sl võid
- 8 dl kana- või köögviljapuljongit
- 1 loorberileht
- 200 g kukeseeni
- 1 sl nisujahu
- 4 dl toidu- või kohvikoort
- hakitud tilli
- soola
- musta pipart
Haki porru valge osa. Koori porgand ja kartulid ning lõika viiludeks.
Sulata 1,5 sl võid poti põhjas keskmisel kuumusel. Lisa porru ja porgand ning prae mõõdukal kuumusel 5-6 minutit kuni need pehmenevad.
Kalla potti puljong ja lisa maitseks soola, pipart ning loorberileht. Lisa kartulid ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 8-10 minutit või kuni ained on pehmed.
Vahepeal puhasta seened. Suuremad tükelda, väikesed võivad jääda terveks. Kuumuta kuival pannil kuni vedelik on aurustunud. Lisa ülejäänud või ja prae 2-3 minutit.
Puista seentele jahu ja kuumuta läbi. Tõsta seened supisse ja keeda 2-3 minutit või kuni supp veidike pakseneb.
Kalla supisse koor ja kuumuta läbi. Serveeri ohtra tilliga.