KERGE JA JAHUTAV! Külm kurgi-õunasupp vaarikate ja mündiga
Tiina Lebane, 23.07.2025
Kurgihooajal tulebki kurki süüa, seejuures ka supina. Õuna puuviljasus loob koos õrna kurgimaitsega meeldivalt värske koosluse, millele vahukoor lisab kreemisust ning vaarikad ja münt nii maitset kui ka silmailu. Kui soovid, võid vahukoore enne supile lisamist õige kergelt vahusemaks kloppida.

- 600 g värsket kurki
- 1 küüslauguküüs
- 2 õuna (kokku umbes 200 g)
- 1 tšilli
- 3 dl mineraalvett (õrnalt gaseeritud)
- 1 sl õunasiidriäädikat
- soola
- pipart
- 1 dl vahukoort
- vaarikaid
- värsket münti
Koori kurgid, lõika pooleks ja võta lusikaga vesine seemneosa välja. Lõika kurgid väikesteks tükkideks. Koori 1 õun ja lõika kurgi juurde tükikesteks. Pese tšilli, lõika pooleks ja eemalda seemned. Haki tšilli kurgi-õuna juurde. Lisa õrnalt gaseeritud mineraalvesi ja äädikas ning püreesta ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa hulka vahukoor ja tõsta supp kaanega anumas külmkappi umbes 30 minutiks jahtuma.
Pese teine õun, kuid ära koori. Lõika õun väikesteks tükikesteks. Serveerides puista supile õunatükikesi, vaarikaid ja hakitud mündilehti.