HÕRK JA KÜLM KALAPÄEV

Tsatsikiheeringas

Tiina Lebane, 24.07.2025

Kuulus tsatsiki Kreekast saab siin seltsiks heeringa ja tulemuseks on võrratu kalaamps nii värske kartuliga söömiseks kui ka leivakatteks. Riivitud kurgil tuleb kindlasti nõrguda lasta, et kurgivesi kastet liiga vesiseks ei muudaks. Kui soovid rohkem kastet, mida ju hea näiteks kartulitele nõrutada, siis lisa jogurtit poole rohkem.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 120 g (umbes pool pikka) kurki
  2. soola
  3. 400 g heeringafileed (ilma õlita)
  4. 200 g Kreeka jogurtit (või rohkem)
  5. 2 küüsauguküünt
  6. 0,5 dl hakitud tilli
  7. musta pipart
Valmistamine
  1. Pese ja kuivata kurk ning riivi (koos koorega) jämeda riiviga. Tõsta sõelale, riputa peale 0,5 tl soola ja lase 20 minutit seista, et vedelik eralduma hakkaks.

  2. Kuivata heeringafileed köögipaberiga ja lõika suupärasteks tükkideks.

  3. Mõõda kaussi jogurt, lisa purustatud küüslauk, hakitud till ja käega kuivemaks pigistatud kurk. Sega kaste läbi ning maitsesta kergelt soola ja pipraga, lõpuks sega hulka heeringatükid. Tõsta kaanega anumasse ja kui on vähegi aega, lase 30 minutit külmkapis maitsestuda. Enne serveerimist sega kergelt läbi, et kurgist ja jogurtist välja valgunud vedelik põhja ei jääks.