SUVEHOIDIS. Külluslikult krõmps!
Ragne Värk, 02.07.2025
Olgem ausad – suvel on vaat et kohustuslik valmistada krõmpsuvaid kurke, mida saab igaüks jooksu pealt purgist haarata.

- 1 kg kurke
- 3 küüslauguküünt
- 2 kuhjaga sl meresoola
- paar peotäit mustasõstralehti
- 1 tl sinepiseemneid
- 1 tl köömneid
Puhasta kurgid voolava vee all. Lõika pikuti pooleks, seejärel omakorda kolmeks sektoriks. Ühest kurgist saad kuus sektorit. Viiluta küüslauguküüned. Pane vaheldumisi purki või kilekotti küüslaugu, meresoola, mustasõstralehtede, sinepiseemnete ja köömnetega. Raputa potti (või kilekotti) tugevalt, et kogu hüva kraam seguneks. Jäta toatemperatuurile maitsestuma vähemalt kolmeks tunniks.
Kaua säilib: See hoidis ei taha pikemat säilitamist. Tarbi ära umbes nelja päeva jooksul.
Kasutamine: Paku soolaseks vahepalaks piknikul, aia- või grillipeol – see on kindlasti üks hitt. Sobivad hästi veel värske kartuli ja kodujuustuga, kuid ka koorestesse salatitesse.
Soovitus: Võid nautida juba kolme tunni pärast, kuid ideaalse meki saavutavad järgmisel päeval. Valmis kurke hoia külmkapis.