Mahlane mustikakook kodujuustuga – lihtne küpsetada, hea jagada
Merilin Siimpoeg, 22.07.2025
Lihtsast kodusest kodujuustukoogist jätkub ka suuremale seltskonnale. Mustikad teevad pehme kodujuustukoogi mõnusalt mahlaseks. Lisage koogile kindlasti ka sidrunikoort, et maitset elavdada!

Kodujuustu-mustikakook
12–16 tk
Purutainas:
200 g nisujahu
100 g kaerahelbeid
75 g suhkrut
0,5 tl soola
200 g võid
Täidis:
700 g kodujuustu
75 g hapukoort
60 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
1 sl sidrunimahla
poole sidruni peenelt riivitud koor
2 sl maisitärklist
300 g värskeid või külmutatud mustikaid
Segage omavahel nisujahu, kaerahelbed, suhkur ja sool. Lisage külmad võitükid ja segage purutainaks. Tekstuurilt peaks see meenutama natuke märga liiva.
Koogi võite valmistada nii suuremasse kandilisse küpsetusvormi (mina valmistasin 36 x 23 cm kõrges vormis) kui ka ahjuplaadile. Katke vorm küpsetuspaberiga. Suruge 2/3 purutainast vormi põhja kergelt kinni. Segage omavahel kodujuust, hapukoor ja suhkrud. Lisage ükshaaval vahustades munad. Segage läbi koos sidrunimahla ja -koorega. Viimaks lisage maisitärklis ja segage kõik korralikult kokku. Jaotage mustikad koogipõhjale ja valage peale kodujuustusegu. Puistake peale ülejäänud purutainas. Küpsetage kooki 170 kraadises ahjus 45 minutit. Tõstke ahjust välja ja laske 15 minutit jahtuda. Lõigake ruutudeks ja nautige.
Metsas mustikaid pole veel?
Mustikad asendage soovi korral vaarikate või teiste lemmikmarjadega.