Mahlane mustikakook kodujuustuga – lihtne küpsetada, hea jagada

Merilin Siimpoeg, 22.07.2025

Lihtsast kodusest kodujuustukoogist jätkub ka suuremale seltskonnale. Mustikad teevad pehme kodujuustukoogi mõnusalt mahlaseks. Lisage koogile kindlasti ka sidrunikoort, et maitset elavdada!

Kodujuustu-mustikakook

12–16 tk

Purutainas:

200 g nisujahu

100 g kaerahelbeid

75 g suhkrut

0,5 tl soola

200 g võid

Täidis:

700 g kodujuustu

75 g hapukoort

60 g suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

3 muna

1 sl sidrunimahla

poole sidruni peenelt riivitud koor

2 sl maisitärklist

300 g värskeid või külmutatud mustikaid

Segage omavahel nisujahu, kaerahelbed, suhkur ja sool. Lisage külmad võitükid ja segage purutainaks. Tekstuurilt peaks see meenutama natuke märga liiva. 

Koogi võite valmistada nii suuremasse kandilisse küpsetusvormi (mina valmistasin 36 x 23 cm kõrges vormis) kui ka ahjuplaadile. Katke vorm küpsetuspaberiga. Suruge 2/3 purutainast vormi põhja kergelt kinni. Segage omavahel kodujuust, hapukoor ja suhkrud. Lisage ükshaaval vahustades munad. Segage läbi koos sidrunimahla ja -koorega. Viimaks lisage maisitärklis ja segage kõik korralikult kokku. Jaotage mustikad koogipõhjale ja valage peale kodujuustusegu. Puistake peale ülejäänud purutainas. Küpsetage kooki 170 kraadises ahjus 45 minutit. Tõstke ahjust välja ja laske 15 minutit jahtuda. Lõigake ruutudeks ja nautige.

Metsas mustikaid pole veel?

Mustikad asendage soovi korral vaarikate või teiste lemmikmarjadega.