Inspireeri mind, suvi! Lihtsad magustoidud, mis muudava päikeselise hooaja veel magusamaks

Ragne Värk, 28.06.2025

Lihtsad magustoidud on päikeselise hooaja parimad sõbrad. Kutsu nad kindlasti külaliseks igale aiapeole, aga anna neile võimalus särada ka argistel õhtutel.

Kohupiimasõrnikud maasikatega

Kuldsed sõrnikud maitsevad hästi igal aastaajal, kuid koos värskete maasikatega muutuvad need tõeliseks suvelemmikuks.

Kohupiimasõrnikud maasikatega
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15–20 minutit
Kogus
18 portsjonit
  1. 400 g kohupiima
  2. 1 apelsini riivitud koort
  3. 75 g suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 4 sl nisujahu
  6. 2 muna
  1. Võid taina valmis teha eelmisel õhtul!

Serveerimiseks:
  1. 150 g maasikaid
  2. suhkrut
  1. Sega kausis kõik koostisained ühtlaseks. Lase tainal kümme minutit seista. Seejärel küpseta pannil õlis sõrnikud mõlemalt poolt kuldseks. Purusta maasikad koos suhkruga kahvli abil püreeks ja paku koos sõrnikutega.

Maasika-toorjuustukook

Ideaalne valik, kui soovid midagi kiiret, ent efektset. Kihiline maius ühendab kreemja toorjuustusegu, küpsed maasikad ja õhulise biskviitpõhja.

Maasika-toorjuustukook
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
6 portsjonit
  1. 100 g Savoiardi küpsiseid
  2. immutamiseks kanget kohvi
  3. 250 g maasikaid
  4. 250 g toasooja mascarpone’t
  5. 50 g suhkrut
  6. 1 tl vanillisuhkrut
  7. 2 dl vahukoort
  8. 75 g piimašokolaadi (soovitavalt koos pähklitega)
  1. Otsi välja meelepärane, kuid mitte väga suur klaaskauss või -vorm. Pane põhjale küpsised ja immuta neid kohviga. Tõsta peale viilutatud maasikad. Hõõru mascarpone koos suhkrutega lahti. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa mascarpone-segu ja sega kiirelt ühtlaseks. Laota maasikatele. Lase külmkapis taheneda vähemalt kolm tundi. Vahetult enne serveerimist raputa kaunistuseks hakitud šokolaadi puru.

Lihtne kohupiimavaht

Õhuline vaht ja moos tekitavad igas sööjas õnnetunde. Liiati valmib nostalgiline magustoit vaid loetud minutitega.

Lihtne kohupiimavaht
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
5–10 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 2 dl rõõska koort (38%)
  2. 400 g kohupiimapastat
  3. 1 tl sidruni riivitud koort
  4. 2 sl suhkrut
  5. 1 tl vanillisuhkrut
Serveerimiseks:
  1. (rabarberi)moosi või -kompotti
  2. küpsisepuru
  3. marju
  1. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kohupiim sidrunikoore ja suhkrutega ühtlaseks. Sega juurde vahukoor. Laota ühele suurele vaagnale või väiksematesse kaussidesse. Lisa viirudena moos. Raputa peale küpsisepuru ja marju. Vii lauale.