KERGELT JA SUVISELT
Grillitud minipaprikad burrata juustuga
Pille Enden, 27.06.2025
See on suvine kerge roog, mis näeb välja peen ja maitseb imehea, kuid valmib vähese vaevaga! Magusad ja kergelt suitsused paprikad sobivad ideaalselt siidise ja kreemja burrata juustuga, moodustades värske ja rikkaliku koosluse. Ideaalne roog nautimiseks soojal suveõhtul koos krõbeda saiaga.

- 400 g minipaprikaid
- 3 sl oliiviõli
- 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
- 1 ciabatta
- 250 g burrata´t
- õli pintseldamiseks
- basiilikulehti serveerimiseks
- 2 sl kooritud pistaatsiapähkleid
- 0,5 dl oliiviõli
- 1 sl mett
- 1 sidruni mahl
- 2 sl valge veini äädikat
- 2 sl hakitud basiilikut
- 2 sl hakitud murulauku
- 2 küüslauguküünt
- soola
- musta pipart
Rösti pähklid kuumal kuival pannil. Lase jahtuda ja haki.
Vinegreti valmistamiseks sega 0,5 dl oliiviõli, mesi, pistaatsiapähklid, sidrunimahl, äädikas, basiilik, murulauk ja purustatud küüslauk ning klopi ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Aja grill (või grillpann) kuumaks. Sega paprikad 2 sl oliiviõli, suitsutatud paprikapulbri, soola ja pipraga. Grilli vahepeal ümber pöörates, kuni need on pehmed ja söestunud, 3-4 minutit mõlemalt poolt. Tõsta grillilt ja laota serveerimistaldrikule.
Lõika sai viiludeks. Pintselda õliga ja maitsesta natukese soolaga. Grilli mõlemalt poolt umbes 2-3 minutit või kuni viilud on krõbedad ja pruunistunud.
Murra burrata pallid väiksemateks tükkideks ja pane paprikate juurde. Nirista peale kaste ja lase 5 minutit seista. Serveeri krõbeda saia ja basiilikulehtedega.