NÄDALA KOOK

Biskviitkook mohiito-marjade ja toorjuustuvahuga

Pille Enden, 27.06.2025

See kook on tõeline suvine ahvatlus!  Õhuline biskviit, kreemine toorjuustuvaht ja mohiitost inspireeritud suvemarjad annavad kokku hõrgu koosluse. Marjadele lisavad särtsakust laim ja münt ning ka biskviit saab laimimahlast kergelt maitset. See on elegantne, kuid samas koduselt lihtne suvine dessert.

Valmistamise aeg
40 minutit + 9 minutit ahjus + 2 tundi külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 muna
  2. 1,5 dl suhkrut
  3. 1,5 dl nisujahu
  4. 1,5 dl kartulitärklist
  5. 1 tl küpsetuspulbrit
  1. Vahusta munad ja suhkur heledaks kohevaks vahuks. Sega kuivained omavahel. Sõelu vahule ja sega õrnalt läbi.

  2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 7-9 minutit.Võta ahjust, tõsta pannilt ära ja lase jahtuda.

Mohiito-marjad
  1. 400 g maasikaid, mustikaid ja vaarikaid
  2. suur punt või 1 pott münti
  3. 2 laimi
  4. 2 sl pruuni suhkrut
  1. Viiluta maasikad ja poolita suuremad vaarikad. Haki münt. Riivi laimidelt koor ja pigista mahl. Sega kausis maasikad, vaarikad ja mustikad laimimahla ja riivitud koore ning suhkruga.

Täidis
  1. 4 dl vahukoort
  2. 200 g toorjuustu
  3. 0,5 dl suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. 0,5 dl vett
  6. 1 laim
  7. Kaunistuseks marju, mündilehti ja 2 laimi
  1. Vahusta koor pehmeks vahuks. Hõõru toorjuust suhkrutega pehmeks. Lisa vahukoorele ja vahusta tugevaks vahuks. Sega 0,5 dl vee hulka 1 laimi mahl ja riivitud koor.

  2. Lõika koogipõhi pooleks, kaheks võrdseks tükiks. Pane üks pool serveerimisalusele. Immuta laimimaitselise veega.  Tõsta peale pool täidisest ja pool marjadest.
    Tõsta peale teine põhja pool ja immuta. Määri peale ülejäänud täidis. Pane kook enne serveerimist vähemalt 2 tunniks külmkappi.

  3. Kaunista ülejäänud marjade, mündilehtede ja laimiviiludega.