IGAÜKS SAAB HAKKAMA! Ricottakook maasikate ja rabarberiga

Pille Enden, 28.06.2025

Selles koogis moodustavad mahlane ricotta, särtsakalt hapukas rabarber ja magusad maasikad imehea koosluse. Koogi pehme tekstuur ja tasakaalustatud maitsed teevad sellest ideaalse maiuse nii peolauale kui lihtsalt kohvipausile. Koogitainas valmib üsna lihtsalt ja kiiresti.

Valmistamise aeg
15 minutit + 50 minutit ahjus
Kogus
10 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 dl nisujahu
  2. 2,75 dl suhkrut
  3. 1,5 tl küpsetuspulbrit
  4. 250 g ricotta juustu
  5. 0,5 dl õli
  6. 2 suurt muna
  7. 1 tl vanilliekstrakti
  8. 3 keskmist rabarberivart
  9. 200 g maasikaid
  10. õli vormi määrimiseks
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 23-24 cm lahtikäiv koogivorm õliga. Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.

  2. Klopi teises kausis ricotta, õli, munad ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega vähehaaval kuivainete hulka.

  3. Haki rabarber ja sega tainasse. Tõsta tainas vormi ja silu.

  4. Lõika maasikad viiludeks ja lao tainale. Küpseta ahjus 45-50 minutit või kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtana välja.

  5. Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda. Võta siis vormist ja lase täiesti jahtuda.