IGAÜKS SAAB HAKKAMA! Ricottakook maasikate ja rabarberiga
Pille Enden, 28.06.2025
Selles koogis moodustavad mahlane ricotta, särtsakalt hapukas rabarber ja magusad maasikad imehea koosluse. Koogi pehme tekstuur ja tasakaalustatud maitsed teevad sellest ideaalse maiuse nii peolauale kui lihtsalt kohvipausile. Koogitainas valmib üsna lihtsalt ja kiiresti.

- 3 dl nisujahu
- 2,75 dl suhkrut
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 250 g ricotta juustu
- 0,5 dl õli
- 2 suurt muna
- 1 tl vanilliekstrakti
- 3 keskmist rabarberivart
- 200 g maasikaid
- õli vormi määrimiseks
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 23-24 cm lahtikäiv koogivorm õliga. Sega kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.
Klopi teises kausis ricotta, õli, munad ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Sega vähehaaval kuivainete hulka.
Haki rabarber ja sega tainasse. Tõsta tainas vormi ja silu.
Lõika maasikad viiludeks ja lao tainale. Küpseta ahjus 45-50 minutit või kuni keskele torgatud tikk tuleb puhtana välja.
Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda. Võta siis vormist ja lase täiesti jahtuda.