TERVISLIK KALAPÄEV

Grillitud lõhe-suvikõrvitsavardad

Pille Enden, 26.06.2025

Naturaalses marinaadis maitsestunud mahlakas lõhe, õrnalt krõmps suvikõrvits ja punane sibul on lihtne, kuid maitserikas kooslus suviseks grillihooajaks. Pealegi on need tervislikud, kerged ja valmivad kiiresti, mistõttu sobivad ideaalselt nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuse aiapeole.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30 minutit maitsestub
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 700 g nahata lõhefileed
  2. 1 keskmine suvikõrvits
  3. 1 keskmine punane sibul
  4. soola
  5. musta või valget pipart
Marinaad
  1. 0,75 dl oliiviõli
  2. 1 sidruni riivitud koor ja mahl
  3. 3 küüslauguküünt
  4. 2 tl hakitud tüümianilehti
  5. 2 tl kuivatatud punet
  6. 1 tl musta pipart
Majoneesi-rohelise sibula kaste
  1. 1,5 dl majoneesi
  2. 0,5 dl Kreeka jogurtit
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 3 rohelise sibula vart
  5. soola
  6. musta pipart
Valmistamine
  1. Lõika lõhefilee umbes 2,5 cm kuubikuteks. Lõika suvikõrvits 5 mm paksusteks viiludeks. Koori sibul ja lõika sektoriteks.

  2. Sega kokku õli, sidrunimahl ja riivitud koor, purustatud küüslauk, pune, tüümian ning pipar.

  3. Pane lõhetükid, suvikõrvitsaviilud ja sibul kaussi. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.

  4. Vala peale marinaad ja sega läbi nii, et lõhetükid ja köögiviljad oleksid marinaadiga korralikult kaetud. Lase 30 minutit maitsestuda.

  5. Lükka lõhetükid, suvikõrvitsaviilud ja sibulasektorid vaheldumisi varrastele (kui kasutad puitvardaid, leota neid kindlasti enne kasutamist 30 minutit). Grilli vardaid kaane all 6-8 minutit. Keera poole küpsemise ajal ringi.

  6. Sega kokku kastme ained. Serveeri vardaid kastmega.