TERVISLIK KALAPÄEV
Grillitud lõhe-suvikõrvitsavardad
Pille Enden, 26.06.2025
Naturaalses marinaadis maitsestunud mahlakas lõhe, õrnalt krõmps suvikõrvits ja punane sibul on lihtne, kuid maitserikas kooslus suviseks grillihooajaks. Pealegi on need tervislikud, kerged ja valmivad kiiresti, mistõttu sobivad ideaalselt nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuse aiapeole.

- 700 g nahata lõhefileed
- 1 keskmine suvikõrvits
- 1 keskmine punane sibul
- soola
- musta või valget pipart
- 0,75 dl oliiviõli
- 1 sidruni riivitud koor ja mahl
- 3 küüslauguküünt
- 2 tl hakitud tüümianilehti
- 2 tl kuivatatud punet
- 1 tl musta pipart
- 1,5 dl majoneesi
- 0,5 dl Kreeka jogurtit
- 1 sl sidrunimahla
- 3 rohelise sibula vart
- soola
- musta pipart
Lõika lõhefilee umbes 2,5 cm kuubikuteks. Lõika suvikõrvits 5 mm paksusteks viiludeks. Koori sibul ja lõika sektoriteks.
Sega kokku õli, sidrunimahl ja riivitud koor, purustatud küüslauk, pune, tüümian ning pipar.
Pane lõhetükid, suvikõrvitsaviilud ja sibul kaussi. Maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi.
Vala peale marinaad ja sega läbi nii, et lõhetükid ja köögiviljad oleksid marinaadiga korralikult kaetud. Lase 30 minutit maitsestuda.
Lükka lõhetükid, suvikõrvitsaviilud ja sibulasektorid vaheldumisi varrastele (kui kasutad puitvardaid, leota neid kindlasti enne kasutamist 30 minutit). Grilli vardaid kaane all 6-8 minutit. Keera poole küpsemise ajal ringi.
Sega kokku kastme ained. Serveeri vardaid kastmega.