TAIMNE PÄEVARETSEPT

Maitseküllane tofu tikka masala

Taimne Teisipäev, 17.06.2025

Maitseküllane ja soojendav roog, kus krõbedaks küpsetatud tofu sulandub vürtsikasse tikka masala kastmesse.

Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 2 küüslauguküünt
  3. pöidlaotsa suurune tükk ingveri
  4. 1 punane paprika
  5. 1 porgand
  6. 1 pk (35 g) Santa Maria tikka masala maitseainesegu
  7. 400 g rammusamat kookoskreemi
  8. 400 g konserveeritud tükeldatud tomateid
  9. 1 pk (180g) Vemondo garam masala maitselist tofut
  10. soola
  11. pipart
  12. õli
  13. serveerimiseks jasmiini riis ja koriandrit
Valmistamine
  1. Esmalt lõika tofu ~1cm laastudeks ning suru välja üleliigne vedelik. Pane tofu laastud paberiga kaetud ahjupannile ning küpseta neid pöördõhufunktsiooniga ahjus 200C umbes 20-30 min neid vahepeal pöörates.

  2. Tükelda sibul, küüslauk, ingver, paprika ning riivi porgand.

  3. Kuumuta pannil õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ingver, paprika ning riivitud porgandid. Prae, kuni juurviljad on küpsed.

  4. Lisa Santa Maria tikka masala maitseainesegu, tükeldatud tomatid ning kookoskreem, sega.

  5. Lisa tükeldatud koriander ning lase maitsetel 10-15min omavahel ühtlustuda vaiksel kuumusel podisedes. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga, tükeldatud tofu ning värske koriandriga.