MAHE JA MÕNUS
Avokaado-suitsukanasalatiga lavaširullid
Pille Enden, 29.06.2025
Lavaširulli ampsud sobivad suurepäraselt nii suupistelauale, kiireks lõunaks kui ka piknikule kaasa võtmiseks. Mahe ja kreemine avokaado tasakaalustab suitsukana intensiivset maitset, samas lisavad sibulad krõmpsu ja särtsu. Sarnase täidisega rulli võib valmistada ka tortilladega.

- 200 g suitsukanafileed või -kintsuliha
- 2 avokaadot
- 1 punane sibul
- 3 rohelise sibula vart
- 2 keedetud muna
- 6 sl majoneesi
- 4 sl Kreeka jogurtit
- 2 tl laimimahla
- 3 sl hakitud peterselli
- 1,5 dl riivitud cheddari juustu
- 1 neljakandiline lavašš või 3 keskmist tortillat
- soola
- musta pipart
Haki suitsukana peeneks. Koori avokaadod ja purusta viljaliha kahvliga. Haki punane sibul üsna peeneks. Haki roheline sibul. Koori ja haki munad.
Sega majonees ja jogurt. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Sega kaste tükeldatud ainetega. Lõpuks sega hulka hakitud petersell ja riivjuust.
Lõika suur lavaš pooleks. Laota kanasegu mõlemale lavašipoolele nii, et ühest küljest jääb serv 3-4 cm ulatuses vabaks. Keera tihedalt rulli alustades täidisega kaetud servast. Mässi rull toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Lõika viiludeks vahetult enne serveerimist.