VÄRSKENDAV JA KOSUTAV: kolm suvist külmsuppi
Ragne Värk, 13.06.2025
Värskest kraamist tulvil külmsuppide valik on mõõtmatu. Vali välja oma lemmik ja tee või iga päev, kui sööjaid on.

NB! Külmsupi valmistamiseks peavad koostisosad olema külmkapikülmad.
Roheline kurgi-tillisupp
Värskendav ja kosutav – sooja ilma parim roog.

- kimbukest värsket tilli
- kimbukest värsket koriandrit
- 2 suurt kurki (ära koori)
- 2 küüslauguküünt
- 150 g Kreeka jogurtit
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl tahiinit
- 2 tl riisiäädikat
- soola, pipart, suhkrut
Pane kõik koostisosad kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Timmi maitsed korralikult paika ja vii lauale.
Kollane maisi-tomatisupp
Mõnusalt tummine ja kerge kiiksuga, sest maitsemeeli ergutavad korraga nii soolane kui ka magus.

- 2 paprikat
- 500 g kollast tomatit
- 2 sl misopastat
- 2 sl oliiviõli
- 2 sl Worcesteri kastet
- 1 purki maisikonservi (380 g)
- soola, pipart
Tõsta kaussi tükeldatud paprika ja tomatid. Lisa misopasta, oliiviõli ja Worcesteri kaste ning jäta maitseid koguma vähemalt kümneks minutiks. Seejärel aja kausi sisu koos sinna tekkinud vedelikuga kannmikserisse. Lisa maisikonserv ja maitseks soola, pipart. Surista ühtlaseks ja maitsesta lõplikult.
Sobib hästi eri lisanditega serveerimiseks, sest need täiendavad tekstuuri ja maitset. Soovi korral pane peale kitse- või sinihallitusjuustu.
Roosa maasika-banaanisupp
Magusat külmsuppi rikastab võrratu kondenspiim.

- 250 g maasikaid
- 2 banaani
- 1 dl keefiri
- 4 aprikoosi
- 4 sl kondenspiima
- 0,5 tl kardemoni
- 125 g maasikaid
- 1 banaani
Pane kõik supiained kannmikserisse ja surista ühtlaseks. Tükelda kahe kausi põhjale maasikaid ja banaani. Vala peale mõnus roosatav segu. Kaunista ja vii lauale.