SUVEHOIDIS

Kreemjas rabarberivõie

Ragne Värk, 15.06.2025

Enne jaanipäeva kasuta veel usinasti rabarberit, sest siis on see oma parimas vormis.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
1 portsjon
  1. 200 g rabarberit puhastatud koguses
  2. 1 sl vett
  3. 150 g suhkrut
  4. 1 tl vanillisuhkrut
  5. näpuotsatäit soola
  6. 2 munakollast
  7. 50 g võid
  1. Pane tükeldatud rabarberid potti ja lisa 1 sl vett. Hoia keskmisel tulel, kuni rabarberid muutuvad täiesti ühtlaseks massiks. Kuumutamise ajal eraldub rabarberist omajagu vedelikku, mis teeb segu parajalt pehmeks.

  2. Alles seejärel lisa suhkrud ja sool. Lase neil täielikult sisse sulada. Lisa munakollased ja sega pidevalt, kuni segu tuntavalt pakseneb. Tõsta tulelt, sega juurde võitükid ja lase jahtuda. Pane külmkappi, et see saaks taheneda.

Kaua säilib: Pole mõeldud hoidmiseks üle talve. Külmkapis säilib maksimaalselt kaks nädalat.

Kasutamine: Pane täidiseks kookidele, vahvlitele ja pannkookidele. Sobib hästi ka dessertidesse.

Soovitus: Munakollaseid lisades jälgi, et pott liialt suurel kuumusel poleks. Vastasel juhul saad lõpptulemuseks munapudruse segu. See võie peab jääma mõnusalt siidine!