KUI ON PALJU SUID SÖÖTA
Pasta köögiviljade ja suitsujuustuga
Tiina Lebane, 11.07.2025
Suitsujuust annab olemuselt lihtsale pasta-köögiviljaroale põnevalt täidlase maitse. Kui kasutad silindrikujulisi suitsujuustusnäkke, siis võiks välimuse järgi peaaegu arvata, et roas on viinereid. Rukolat ei ole ilmtingimata vaja lisada, aga soovitan, sest selle kergelt sinepine maitsenüanss sobib siia väga hästi.

- 1 karp (u 70 g) rukolat
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 tomatit, kokku u 250 g
- 2 sl oliiviõli
- soola
- pipart
- 300 g meelepärast pastat
- 200 g külmutatud herneid
- 1 pk (150 g) suitsujuustusnäkke
Aja potis keema umbes 1 l vett. Vahepeal pese ja kuivata rukola, koori ja haki sibul ja küüslaugud.
Tõsta tomatid keeva vee sisse 15 minutiks, seejärel ehmata külmas vees, kuivata ja koori ära nahk. Lõika tomatid suuremateks tükkideks, jäta ootele.
Aja tomatite keeduvesi uuesti keema, lisa pasta ja veidi soola ning keeda pakendil oleva juhise järgi parajalt pehmeks. Paar minutit enne keetmisaja lõppu lisa potti ka herned.
Kuumuta teises potis veidi õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta klaasjaks. Lisa tomatitükid ja kuumuta keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit. Maitsesta segu soola ja pipraga.
Vala pasta ja herned sõelale nõrguma. Seejärel tõsta kaussi, lisa tomati-sibulasegu, tükeldatud juustusnäkid ja väiksemaks rebitud rukola ning sega läbi. Kui vaja, lisa veel veidi soola ja pipart. Serveeri kohe.