MÕNUS IDEE GRILLILE

Broileritükid banaanikastmes

Tiina Lebane, 04.07.2025

Esmapilgul ootamatu kooslus, aga tegelikult saab banaanist kreemja ja kanaga hästi kokku sobiva kastme. Kuna roog küpseb mõõdukal kuumusel, siis jääb kana eriti mahlaseks. Hea vaheldus pere lõunalauale ja ka külaliste üllatamiseks.

Valmistamise aeg
30 minutit + 55 minutit küpsetamiseks
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kg broileri koivatükke
  2. soola
  3. 1 sl õli
  4. 2 küüslauguküünt
  5. 1 punane sibul
  6. 1 laim
  7. 2 küpset banaani
  8. 2 dl valget veini
  9. 1 sl karripulbrit
  10. purustatud musta pipart
  11. 6 tüümianioksa
Valmistamine
  1. Puista kanatükkidele 1 tl soola ja hõõru käega sisse. Aseta tükid ahjuvormi. Kasuta paraja suurusega vormi, kus tükid on üsna tihedalt üksteise kõrval, siis ei kee kastet liiga väheks.

  2. Koori ja haki sibul ja küüslauk ning hauta kuumas õlis klaasjaks, tõsta jahtuma.

  3. Koori laimi koor ja pressi välja mahl. Koori banaanid ja tükelda mikserikannu. Lisa laimimahl ja -koor, vein ja karripulber ning töötle püreeks. Maitsesta soola ja pipraga. Nopi tüümianivartel lehed lahti ja lisa kastmele. Lisa ka hautatud sibul-küüslauk.

  4. Vala kaste kanatükkide vahele ja peale. Küpseta ahju alumises kolmandikus 170 kraadi juures umbes 55 minutit. Serveeri riisi või kartuliga.