MÕNUS IDEE GRILLILE
Broileritükid banaanikastmes
Tiina Lebane, 04.07.2025
Esmapilgul ootamatu kooslus, aga tegelikult saab banaanist kreemja ja kanaga hästi kokku sobiva kastme. Kuna roog küpseb mõõdukal kuumusel, siis jääb kana eriti mahlaseks. Hea vaheldus pere lõunalauale ja ka külaliste üllatamiseks.

- 1 kg broileri koivatükke
- soola
- 1 sl õli
- 2 küüslauguküünt
- 1 punane sibul
- 1 laim
- 2 küpset banaani
- 2 dl valget veini
- 1 sl karripulbrit
- purustatud musta pipart
- 6 tüümianioksa
Puista kanatükkidele 1 tl soola ja hõõru käega sisse. Aseta tükid ahjuvormi. Kasuta paraja suurusega vormi, kus tükid on üsna tihedalt üksteise kõrval, siis ei kee kastet liiga väheks.
Koori ja haki sibul ja küüslauk ning hauta kuumas õlis klaasjaks, tõsta jahtuma.
Koori laimi koor ja pressi välja mahl. Koori banaanid ja tükelda mikserikannu. Lisa laimimahl ja -koor, vein ja karripulber ning töötle püreeks. Maitsesta soola ja pipraga. Nopi tüümianivartel lehed lahti ja lisa kastmele. Lisa ka hautatud sibul-küüslauk.
Vala kaste kanatükkide vahele ja peale. Küpseta ahju alumises kolmandikus 170 kraadi juures umbes 55 minutit. Serveeri riisi või kartuliga.