MÕNUS MAITSE
Sparglipirukas rikota-tuunikalakreemiga
Tiina Lebane, 05.06.2025
See on lihtne, aga suussulava maitsekomboga pirukas. Kreemjas rikotatäidises annab õrna kalamaitset tuunikalapasteet, mida võid enda maitse järgi ka rohkem lisada. Kui sparglihooaeg läbi, võid kasutada näiteks lillkapsa- või brokoliõisikuid. Ära vaid unusta lehttainast piisava ajavaruga sügavkülmast sulama võtta.

- 500 g lehttainast
- seesamiseemneid
- 200 g rikotakohupiima
- 1 muna
- 1 dl riivitud parmesani
- 2 sl tuunikalapasteeti
- 0,5 tl soola
- 500 g spargleid
- 1 dl hakitud ürte, nt basiilikut ja münti
- 2 sl oliiviõli
- soolahelbeid
Tõsta sulanud tainas küpsetuspaberile ja rulli kergelt lahti. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Tee noaga umbes 1 cm laiuselt servast lõige, kuid ära tainast läbi lõika, nii jäävad pirukale küpsedes veidi kõrgemad servad. Torka tainasse kahvliga auke ja puista servale veidi seesamiseemneid.
Sega rikotakohupiima hulka muna, riivitud parmesan, tuunikalapasteet ja sool. Määri täidis tainale, jättes servad vabaks.
Küpseta 200 kraadi juures ahju keskel umbes 15-18 minutit, kuni tainas on kerkinud ja küpsenud.
Murra ära sparglite puitunud otsad. Keeda spargleid kergelt soolaga maitsestatud vees umbes 2 minutit. Nõruta sõelal ja tõsta kaussi. Nirista peale oliiviõli ja lisa hakitud ürte ning sega läbi. Tõsta sparglid pirukale ja puista peale veidi soolahelbeid.