MÕNUS MÕTE GRILLILE

Tamarindimarinaadis liha-paprikavardad

Tiina Lebane, 24.06.2025

Aasiapärane magushapu tamarindipasta vürtsitab marinaadi ja täiustab padrone pipardega vaheldumisi vardasse torgatud liha maitset. Ära unusta enne kasutamist puidust grillvardaid vähemalt pool tundi vees leotada, et need grillimisel kõrbema ei läheks. Kui küpsetad ahjus, siis grillelemendi all ja pöördõhuga.

Valmistamise aeg
45 minutit + maitsestumisaeg
Kogus
5 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g veisepraadi
  2. 1 pk (200 g) padrone pipraid
Marinaad
  1. 1 dl tamarindipastat
  2. 1 dl riisi- või valge veini äädikat
  3. 3 sl suhkrut
  4. 2 cm jupp ingverit, riivitud
  5. 2 tl Sriracha kastet
Peale
  1. Seesamiseemneid, valgeid ja musti
Valmistamine
  1. Sega marinaadiained kausis kokku.

  2. Lõika praetükk u 1 cm paksusteks viiludeks ja need omakorda u 1 cm laiusteks ribadeks. Tõsta liharibad marinaadi hulka, sega läbi ja kui on kiire, lase pool tundi toasoojas maitsestuda. Muul juhul tõsta kaetud kauss külmkappi järgmise päevani.

  3. Torka grillvardasse kahe- või kolmekordseks keeratud liharibasid vaheldumisi pipardega. Grilli umbes 10 minutit, vardaid vahepeal keerates. Puista peale seesamiseemneid ja söö kohe. Kui küpsetad ahjus, siis pöördõhuga 225-kraadises ahjus grillelemendi all umbes 15 minutit.