KUI SOOVID MIDAGI KIIRET JA KERGET
Minitortiljad krevettide, maasikasalsa ja avokaadokreemiga
Tiina Lebane, 08.07.2025
Tortiljad on hea mõte, kui vajad midagi kiirelt valmivat ja kerget. Õigupoolest on vaja ette valmistada vaid maasikasalsa ja avokaadokreem, tortiljad täidab iga sööja ju ise. Kui aga tahad need ise valmis teha, serveeri nutikalt paberist muffinivormist, kus kõik lisandid püsivad kenasti paigal. Võluvalt marjane ja merene roog sõpradega koos nautimiseks!

- 12 minitortiljat (1 pk)
- 400 g keedetud ja kooritud krevette, külmutatud
- 250 g maasikaid
- pool punast sibulat
- pool laimi
- 3 sl oliiviõli
- 2 sl hakitud koriandrit
- 0,5 tl tšillihelbeid
- 0,5 tl soola
- 0,25 tl musta pipart
- 2 avokaadot
- pool laimi
- 1 väike küüslauguküüs
- 1 1 sl oliiviõli
- 2 sl hakitud koriandrit
- soola ja pipart maitse järgi
- tšillit või jalapenot, ka marineeritud sobib
Tõsta krevetid sõelale sulama, hiljem pigista käega kergelt kuivemaks.
Salsa tegemiseks puhasta maasikad ja haki kaussi väikesteks tükkideks. Haki juurde pool punast sibulat, riivi laimi koor ja pressi välja mahl. Lisa hakitud koriander ja tšillihelbed ning maitsesta soola-pipraga.
Poolita avokaadod, koori ja pressi viljaliha kahvliga puruks. Riivi juurde laimi koor ja pigista välja mahl. Koori ja riivi küüslauk. Sega kõik omavahel läbi, lisa õli ja hakitud koriander ning maitsesta soola ja pipraga.
Soojenda tortiljasid mikroahjus, pannil või madalal kuumusel ahjus. Voldi tortiljad 12 muffinivormi sisse. Tõsta igasse avokaadokreemi ja maasikasalsat, peale pane krevette, koriandrilehti ja tšilli- või jalapenoviilusid.