VIHMASE SUVE KOSUTAJA
Vürtsikas tomatine pelmeenisupp
Tiina Lebane, 25.06.2025
Pelmeenisupi pisut pikantsem variant valmib kvaliteetse puljongi, värskete tomatite ja ingveri abil. Spinatit lisa ikka ka, kui soovid, see annab värvi ja vitamiine. Peale puista sibulat kahel moel – roheliselt värskena rohelisena ja röstitult krõmpsuna.

- 4 küüslauguküünt
- 400 g kirsstomateid
- 2 sl õli
- 3 cm jupp ingverit
- 1 l aedvilja- või kanapuljongit
- 2 sl sojakastet
- 2 tl suhkrut
- soola
- 2 pk (a 300 g) pelmeene või gyoza’sid
- 1 karp spinatit, soovi korral
- mõned sibulavarred
- röstitud sibulat
Koori küüslaugud ja haki peeneks. Poolita kirsstomatid, suuremad lõika neljaks. Lase poti põhjas õli kuumaks, lisa küüslauk ja tomatid ning kuumuta 6-7 minutit, kuni tomatid on pehmenenud. Koori ingver ja riivi potti, kuumuta veel paar minutit. Lisa puljong, sojakaste ja suhkur. Lase leemel keema tõusta, siis maitsesta soolaga.
Vahepeal keeda pelmeenid pakendil oleva juhendi järgi küpseks. Tõsta kuuma supivedeliku sisse ja lisa ka loputatud spinatilehed, kui neid kasutad. Hoia suppi kuumal pliidiplaadil umbes 5 minutit, kuni spinatilehed on kokku vajunud.
Tõsta supp taldrikutesse ning puista peale värsket ja röstitud sibulat.