VIHMASE SUVE KOSUTAJA

Vürtsikas tomatine pelmeenisupp

Tiina Lebane, 25.06.2025

Pelmeenisupi pisut pikantsem variant valmib kvaliteetse puljongi, värskete tomatite ja ingveri abil. Spinatit lisa ikka ka, kui soovid, see annab värvi ja vitamiine. Peale puista sibulat kahel moel – roheliselt värskena rohelisena ja röstitult krõmpsuna.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 4 küüslauguküünt
  2. 400 g kirsstomateid
  3. 2 sl õli
  4. 3 cm jupp ingverit
  5. 1 l aedvilja- või kanapuljongit
  6. 2 sl sojakastet
  7. 2 tl suhkrut
  8. soola
  9. 2 pk (a 300 g) pelmeene või gyoza’sid
  10. 1 karp spinatit, soovi korral
  11. mõned sibulavarred
  12. röstitud sibulat
Valmistamine
  1. Koori küüslaugud ja haki peeneks. Poolita kirsstomatid, suuremad lõika neljaks. Lase poti põhjas õli kuumaks, lisa küüslauk ja tomatid ning kuumuta 6-7 minutit, kuni tomatid on pehmenenud. Koori ingver ja riivi potti, kuumuta veel paar minutit. Lisa puljong, sojakaste ja suhkur. Lase leemel keema tõusta, siis maitsesta soolaga.

  2. Vahepeal keeda pelmeenid pakendil oleva juhendi järgi küpseks. Tõsta kuuma supivedeliku sisse ja lisa ka loputatud spinatilehed, kui neid kasutad. Hoia suppi kuumal pliidiplaadil umbes 5 minutit, kuni spinatilehed on kokku vajunud.

  3. Tõsta supp taldrikutesse ning puista peale värsket ja röstitud sibulat.