ISE TULEB ODAVAM JA MAITSVAM
Salatikaste sinepi ja meega
Tiina Lebane, 09.07.2025
Milleks osta salatile niisutust poest, kui maitsva kastme saab lihtsasti ise valmistada!? Sellest kogusest, umbes 250 ml, jätkub päris mitme salati maitsestamiseks. Teraline sinep annab struktuuri, teiseks sinepisordiks vali enda maitse järgi kas mahedam või kangem sinep. Ka kuivatatud ürte saad meelepäraselt varieerida.

- 25 g jämedateralist sinepit
- 25 g mahedat või kanget sinepit
- 40 g mett
- 1 sl kuivatatud punet, basiilikut või mõnda ürdisegu
- 0,5 dl külma vett
- 1 dl valget palsamiäädikat
- 1 dl rapsiõli
- 1 tl soola
- purustatud musta pipart
Mõõda kaussi mõlemad sinepid, kuivatatud ürdid ja vesi, sega ühtlaseks seguks. Lisa ülejäänud ained. Esialgu võid soola pisut vähem lisada, juurde saab ju alati panna.
Vala kaste pudelisse või purki, sulge kaanega ja tõsta külmkappi, kus see säilib kasutuskõlblikuna kuni 2 nädalat. Enne kasutamist loksuta hoolikalt.
250 ml