PALUN VEEL ÜKS KLAAS! Mokteil pakub jahutust ja tõstab tuju

Ragne Värk, 18.06.2025

Meeleolukale aiapeole, nauditavale rannapuhkusele või lihtsalt väikesele lõõgastushetkele terrassil annavad selle kõige õigema värvingu alkoholivabad kokteilid ehk mokteilid.

Jahutav maasikamohiito

Maasikamohiito
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
5 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 10 maasikat
  2. 14 piparmündilehte
  3. 8 laimisektorit
  4. 3 sl pruuni suhkrut
  5. jääkuubikuid
  6. pikenduseks mineraalvett
  1. Jaota viilutatud maasikad klaasidesse. Lisa piparmündilehed, laimisektorid ja suhkur ning mulju mõne tömbi köögivahendiga puruks. Täida klaasid ääreni jääkuubikutega ja vala juurde mineraalvesi.

Värskendav kurgi-laimijook

Kurgi-laimijook
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
5 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 250 g koorimata kurki
  2. 2 laimist pressitud mahla
  3. 3 kuhjaga teelusikat pehmet mett
  4. jääkuubikuid
  5. pikenduseks mineraalvett
  1. Pane kurk koos laimimahla, mee ja jääkuubikutega kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks ja vajadusel lisa mett. Täida klaas jääkuubikutega, vala juurde kurgisegu ning seejärel pikenduseks mineraalvett. Samas jälgi, et jook liiga lahjaks ei muutuks.

Ananassi-spritz

Ananassi-spritz ja arbuusilimonaad
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
5–7 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 200 g ananassi viljaliha
  2. 1 laimi
  3. 2 sl pruuni suhkrut
  4. 10 piparmündilehte
  5. 2 dl ananassimahla
  6. 1 dl mineraalvett (Värska)
  7. jääkuubikuid
  8. 1 tl riivitud ingverit (soovi korral)
  1. Pane kaussi tükeldatud ananassi viljaliha ja sektoriteks lõigatud laim. Lisa suhkur ja piparmündilehed ning tambi kõik puruks. Jaota segu kahte klaasi, lisa jääkuubikud ning vala peale mahl ja mineraalvesi.

Arbuusilimonaad

Valmistamise aeg
5–7 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 300 g arbuusi viljaliha
  2. 2 dl kookosvett
  3. 6 piparmündilehte
  4. 0,5 laimi pressitud mahl
  5. 4 jääkuubikut
  1. Pane kõik komponendid kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Jaota klaasidesse ja serveeri.