PALUN VEEL ÜKS KLAAS! Mokteil pakub jahutust ja tõstab tuju
Ragne Värk, 18.06.2025
Meeleolukale aiapeole, nauditavale rannapuhkusele või lihtsalt väikesele lõõgastushetkele terrassil annavad selle kõige õigema värvingu alkoholivabad kokteilid ehk mokteilid.

Jahutav maasikamohiito

- 10 maasikat
- 14 piparmündilehte
- 8 laimisektorit
- 3 sl pruuni suhkrut
- jääkuubikuid
- pikenduseks mineraalvett
Jaota viilutatud maasikad klaasidesse. Lisa piparmündilehed, laimisektorid ja suhkur ning mulju mõne tömbi köögivahendiga puruks. Täida klaasid ääreni jääkuubikutega ja vala juurde mineraalvesi.
Värskendav kurgi-laimijook

- 250 g koorimata kurki
- 2 laimist pressitud mahla
- 3 kuhjaga teelusikat pehmet mett
- jääkuubikuid
- pikenduseks mineraalvett
Pane kurk koos laimimahla, mee ja jääkuubikutega kannmikserisse. Püreesta ühtlaseks ja vajadusel lisa mett. Täida klaas jääkuubikutega, vala juurde kurgisegu ning seejärel pikenduseks mineraalvett. Samas jälgi, et jook liiga lahjaks ei muutuks.
Ananassi-spritz

- 200 g ananassi viljaliha
- 1 laimi
- 2 sl pruuni suhkrut
- 10 piparmündilehte
- 2 dl ananassimahla
- 1 dl mineraalvett (Värska)
- jääkuubikuid
- 1 tl riivitud ingverit (soovi korral)
Pane kaussi tükeldatud ananassi viljaliha ja sektoriteks lõigatud laim. Lisa suhkur ja piparmündilehed ning tambi kõik puruks. Jaota segu kahte klaasi, lisa jääkuubikud ning vala peale mahl ja mineraalvesi.
Arbuusilimonaad
- 300 g arbuusi viljaliha
- 2 dl kookosvett
- 6 piparmündilehte
- 0,5 laimi pressitud mahl
- 4 jääkuubikut
Pane kõik komponendid kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks. Jaota klaasidesse ja serveeri.