SUVEHOIDIS

Maasika-rabarberimoos

Ragne Värk, 06.06.2025

Kergelt apelsinise mekiga ja suvemaitsetest pungil keedise valmistamiseks on parim aeg just suve esimene pool. Siis, kui peenramaal kasvav rabarber on veel mõnusalt mahlane ja esimesed maasikad ärgitavad tegutsema.

Valmistamise aeg
35 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 500 g rabarbereid (puhastatud kogus)
  2. 500 g maasikaid (puhastatud kogus)
  3. 2 apelsinist pressitud mahla
  4. 2 apelsinilt riivitud koort
  5. 300 g suhkrut
  1. Pane tükeldatud rabarberid ja maasikad potti. Lisa apelsinimahl ja -koor. Lase keema tõusta ja vähenda kuumust keskmiseni. Sega juurde suhkur ja hauta madalal tulel (segu peab kergelt podisema) umbes pool tunnikest ehk seni, kuni moos ühtlustub, kuid selles oleks veel ka tükke. Tõsta kuumalt eelnevalt puhastatud purkidesse ja kaaneta.

Kaua säilib: Säilita hoidist külmkapis. Nii säilib see ilusti üle talve.

Kasutamine: See on justkui hommikumoos, paku pannkookide, vahvlite või värskete sarvesaiakestega.

Soovitus: Võid lisada keetmise ajal ka üks-kaks kaneelipulka. See annab lõpptulemusele kerge kaneelise meki. Eemalda see moosi valmides. Kui soovid tugevamat maitsenüanssi, pane sama kaneelipulk koos keedisega purki.

Et paremini mahla kätte saada, rulli tervet apelsini eelnevalt laual. Nii pehmeneb viljaliha ja mahl tuleb pressides justkui iseenesest välja.

Suhkrukogus oleneb suuresti rabarberite hapukusest. Vajadusel pane suhkrut juurde.