Ärge kartke sidrunkinkanit! See vili sobib mitmesuguste roogade garneeringuks ja maitsestajaks
Merilin Siimpoeg, 23.06.2025
Sidrunkinkan on tsitruseliste hübriid, mis loodi laimi ja kumkvaadi ristamisel alles 2016. aastal. Puud, mida selleks poogiti, asuvad Lõuna-Itaalias Basilicata piirkonnas Policoro linna lähedal, kus on ideaalsed tingimused tsitruseliste kasvatamiseks.

Kust pärit?
Sidrunkinkan pärineb Itaaliast.
Kuidas maitseb?
Sidrunkinkanil on särtsakalt magushapu maitse, mis on oluliselt mahedam kui sidrunil. Koor on sel meeldivalt krõmps.
Mida teha?
Uus vili sobib mitmesuguste roogade garneeringuks ja maitsestajaks. Neid mitmekülgseid puuvilju saab kasutada igas retseptis, mis nõuab sidrunit ning neid pigistatakse sageli kastmetesse ja marinaadidesse. Tänu oma sidrunist mahedamale maitsele sobivad ka niisama söömiseks.
Üleöö kaerapuder sidrunkinkani ja mooniseemnetega
1 portsjon
Toitvale hommikusöögile annab sidrunkinkan meeldivalt värske ja särtsaka iseloomu.
pool banaani
50 g täisterakaerahelbeid
2 tl mooniseemneid
125 ml piima või taimset piima
2 sl Kreeka jogurtit
2-3 sidrunkinkanit
soovi korral seemne- või pähklivõid, värskeid marju või pähkleid
Purustage pool banaani ja pange kaussi. Lisage kaerahelbed, mooniseemned, piim ja jogurt. Segage kõik hoolikalt läbi. Laske pudrul üleöö külmikus seista.
Hommikul lisage hakitud sidrunkinkanid. Segage puder uuesti läbi. Soovi korral lisage pähkli- või seemnevõid, värskeid marju ja pähkleid. Serveerige.