Suvine pirukas, kus on küllaga maasikaid ja martsipani
Merilin Siimpoeg, 30.05.2025
See imehea ja mahlane maasika-martsipanipirukas, uhkema nimega galett, sobib ülihästi maiustamiseks piknikule või suvisele aiapeole.

Magusat martsipani on siin küllaga, seetõttu ei ole lisatud eraldi suhkrut. Kusjuures selle piruka valmistamine on lihtsam, kui see alguses tundub!
Maasika-martsipanigalett
8–10 tk
Põhi:
160 g nisujahu
0,5 tl soola
2 sl suhkrut
110 g võid
1 munakollane
Täidis:
300 g maasikaid
2 tl maisitärklist
125 g toorjuustu
1 muna
1 tl vanilliekstrakti või vanillisuhkrut
1-2 tl peenelt riivitud sidrunikoort
200 g martsipani
Põhja valmistamiseks segage jahu, sool ja suhkur. Lisage külmad võitükid, munakollane ja 1-2 sl vett. Segage kõik ühtlaseks tainapalliks ja pistke 30 minutiks külmkappi. Rullige tainas jahusel laual umbes 30 cm läbimõõduga ringiks. Viilutage maasikad ja segage hulka tärklis. Segage omavahel toorjuust, muna, vanill ja sidrunikoor. Määrige see tainaringile laiali nii, et 4 cm jääks äärest vabaks. Nüüd jaotage toorjuustusegule laiali martsipanitükid ja kõige peale tärklisega segatud maasikaviilud. Tõstke tainaääred täidise peale kokku.
Küpsetage 180 kraadises ahjus 35–40 minutit, kuni pirukas on saanud kuldse jume ja täidis hüübinud.
Armastate hapumat?
Asendage osa maasikaid väikesteks tükkideks lõigatud rabarberiga.