KIIRE JA MAITSEV

Ahjus küpsetatud beebiforell köögiviljadega

Pille Enden, 29.05.2025

Beebiforell on õrn ja maitsev kala, mis sobib suurepäraselt kiirelt ahjus küpsetamiseks. Koos köögiviljadega küpsetatud ja vürtstika marinaadiga maitsestatud forell on elegantne roog, mida saab nendesamade köögiviljadega serveerida. Lisaks sobib ka riis või kartul. Suurema isuga sööjate puhul jagub ühest kalast kahele. Väiksema isuga aga kolmele või vaat, et neljale.

Koostisosad
  1. 1 roogitud beebiforell
  2. 1 sibul
  3. 1 punane paprika
  4. 0,5 suvikõrvitsast
  5. 2 sl õli
  6. 1 cm jupp ingverit
  7. 1 sl laimimahla
  8. soola
  9. musta pipart
Marinaad
  1. 0,5 punast tšillit
  2. 1 sidrunheinavars
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 2 tl riivitud ingverit
  5. 2 sl laimimahla
  6. 2 sl oliiviõli
  7. 1 tl mett
  8. 2 tl kuivatatud punet
  9. 2 tl soola
  10. 0,5 tl musta pipart
Valmistamine
  1. Valmista kõigepealt marinaad. Eemalda tšillikaunal seemned ja haki jämedalt.  Eemalda sidrunheinal puitunud varrekihid ja haki pehme osa jämedalt. Koori küüslauk ja haki.

  2. Pane kõik marinaadi ained kombaini või töötle saumikseriga ühtlaseks. Kui marinaad on liiga paks, lisa laimimahla või vett.

  3. Koori sibul ja lõika sellest õhukesed poolrattad. Lõika paprika ja suvikõrvits peeneteks tikkudeks.

  4. Kuumuta õli pannil, hauta sibul 3-4 minutiga poolpehmeks, lisa suvikõrvits ja paprika. Hauta veel 3-5 minutit, kuni köögviljad pehmenevad, aga jäävad siiski natuke krõmpsud. Maitsesta soola, pipra, riivitud ingveri ja laimimahlaga.

  5. Kuivata kala majapidamispaberiga. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi või -plaadile. Tee nahasse mõlemale küljele 3-4 cm vahedega sisselõiked. Täida kala kõht köögiviljaseguga ja määri peale marinaad. Küpseta 220-kraadi juures 15-20 minutit.

  6. Võta ahjust, lase 5 minutit seista ja serveeri siis köögiviljasegu ning meelepärase lisandiga.