POTIEMAND. Mmm... maasikad
Ragne Värk, 01.06.2025
Ehkki kodumaiste maasikate mekki tuleb veel tsipa oodata, on turgudel letid juba suviselt punased. Too kohe täna taldrikule rõõmu ja värskust.

Värskendav maasikasalat
Krõmpsuvas salatis pakuvad maasikatele seltsi pähklid, mustikad, spinat ja soolakas sinihallitusjuust.

- 2 peotäit spinatilehti
- 50 g röstitud Kreeka pähkleid
- 150 g maasikaid
- 100 g mustikaid
- 75 g sinihallitusjuustu
- musta pipart
- 2 sl palsamiäädikat
- 0,5 sl pehmet mett
Laota spinatilehed alusele, lisa hakitud pähklid, poolitatud maasikad, mustikad ja sinihallitusjuust. Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile. Jahvata peale musta pipart. Serveeri salatitaldrikutelt või ühelt suurelt vaagnalt.
Maasikakadessert kondenspiimaga
Mõnusas maiuses sobituvad mahlased maasikad ideaalselt kokku Kreeka jogurti ja magusa kondenspiimaga.

- 200 g maasikaid
- näpuotsatäit kardemoni
- 250 g Kreeka jogurtit
- 4 sl suhkruga kondenspiima
Jaota nelja klaasi tükeldatud maasikad. Raputa peale pisut kardemoni. Tõsta juurde Kreeka jogurt ja nirista igasse klaasi 1 sl kondenspiima. Serveeri.
Maasika-kohupiimakook
Kodune kohupiimakook maitseb kõige paremini külmkapikülmalt järgmisel päeval.

- 100 g nisujahu
- 1 sl suhkrut
- 75 g võid
- 300 g kohupiimapastat
- 400 g kohupiima
- 200 g Kreeka jogurtit
- 5 muna
- 200 g suhkrut
- 1 sl nisujahu
- 200 g maasikaid
Koogipõhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja sõtku ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 21–22 cm) põhjale. Täidiseks sega kokku kohupiimad ja jogurt. Lisa munad, suhkur, jahu ja sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa täidisesse tükeldatud maasikad. Küpseta 160 kraadi juures umbes 1 tund ja 10 minutit ehk seni, kuni kook keskelt kergelt võbeleb.