POTIEMAND. Mmm... maasikad

Ragne Värk, 01.06.2025

Ehkki kodumaiste maasikate mekki tuleb veel tsipa oodata, on turgudel letid juba suviselt punased. Too kohe täna taldrikule rõõmu ja värskust.

Värskendav maasikasalat

Krõmpsuvas salatis pakuvad maasikatele seltsi pähklid, mustikad, spinat ja soolakas sinihallitusjuust.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 2 peotäit spinatilehti
  2. 50 g röstitud Kreeka pähkleid
  3. 150 g maasikaid
  4. 100 g mustikaid
  5. 75 g sinihallitusjuustu
  6. musta pipart
Kaste:
  1. 2 sl palsamiäädikat
  2. 0,5 sl pehmet mett
  1. Laota spinatilehed alusele, lisa hakitud pähklid, poolitatud maasikad, mustikad ja sinihallitusjuust. Sega kastmeained omavahel ja nirista salatile. Jahvata peale musta pipart. Serveeri salatitaldrikutelt või ühelt suurelt vaagnalt.

Maasikakadessert kondenspiimaga

Mõnusas maiuses sobituvad mahlased maasikad ideaalselt kokku Kreeka jogurti ja magusa kondenspiimaga.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
10 minutit
Kogus
4 portsjonit
  1. 200 g maasikaid
  2. näpuotsatäit kardemoni
  3. 250 g Kreeka jogurtit
  4. 4 sl suhkruga kondenspiima
  1. Jaota nelja klaasi tükeldatud maasikad. Raputa peale pisut kardemoni. Tõsta juurde Kreeka jogurt ja nirista igasse klaasi 1 sl kondenspiima. Serveeri.

Maasika-kohupiimakook

Kodune kohupiimakook maitseb kõige paremini külmkapikülmalt järgmisel päeval.

Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
1 tund 30 minutit
Kogus
10 portsjonit
Põhi:
  1. 100 g nisujahu
  2. 1 sl suhkrut
  3. 75 g võid
Täidis:
  1. 300 g kohupiimapastat
  2. 400 g kohupiima
  3. 200 g Kreeka jogurtit
  4. 5 muna
  5. 200 g suhkrut
  6. 1 sl nisujahu
  7. 200 g maasikaid
  1. Koogipõhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, lisa või ja sõtku ühtlaseks. Suru tainas lahtikäiva koogivormi (Ø 21–22 cm) põhjale. Täidiseks sega kokku kohupiimad ja jogurt. Lisa munad, suhkur, jahu ja sega ühtlaseks. Kõige viimasena lisa täidisesse tükeldatud maasikad. Küpseta 160 kraadi juures umbes 1 tund ja 10 minutit ehk seni, kuni kook keskelt kergelt võbeleb.