TOITEV, LIHTNE JA SAMAS KERGE

Lehtkapsasupp köögiviljade ja ubadega

Pille Enden, 28.05.2025

Lehtkapsa-köögiviljasupp on kerge, aga toitev roog, mis on pungil toitainetest. Lisaks kasulikele  köögiviljadele leidub seal ka ube. Lehtkapsas on hinnnatud kõrge vitamiinide A-, C- ja K-sisalduse ja antioksüdantide poolest. Supp on kiudaineterikas ja väikese kalorsusega. Kuna osa supist on püreeritud, siis teeb roa mõnusalt tummiseks.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 2 porgandit
  4. 2 sellerivart
  5. 2 sl oliiviõli
  6. 1,25 l köögiviljapuljongit
  7. 2 purki (a 400 g) valgeid ube
  8. 1 tl kuivatatud tüümianit
  9. 200 g lehtkapsast
  10. 1 sl sidrunimahla
  11. soola
  12. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Koori porgandid ja lõika väikesteks kuubikuteks, haki sellerivarred.

  2. Prae sibulat, porgandit ja sellerit keskmisel kuumusel kastruli põhjas õlis 3-4 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi.

  3. Kalla potti kuum puljong, nõrutatud ja loputatud oad ning lisa tüümian.

  4. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase 20 minutit podiseda kuni köögiviljad on hästi pehmed.

  5. Tõsta umbes kolmandik, aga võib ka pool kui soovid tummisemat suppi, blenderisse ja püreesta. Kalla tagasi potti.

  6. Lisa väikesteks tükkideks rebitud lehtkapsas, kuumuta keemiseni ja keeda veel 10 minutit või kuni lehtkapsas on parajalt pehme. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga